La destrucció dels ecosistemes a l'estat espanyol és «un problema urgent» per al 70% dels ciutadans

La manca de transport públic i feina són les principals necessitats de les zones rurals, segons una enquesta europea

per ACN / NLV

Territori, Societat

Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l'estat espanyol és «un problema urgent»
Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l'estat espanyol és «un problema urgent»

Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l'estat espanyol és «un problema urgent», segons una enquesta europea publicada aquesta setmana. Actualment és el tercer estat de la Unió Europea on hi ha més preocupació per la degradació dels hàbitats naturals. Només a Hongria i Grècia els ciutadans es mostren més amoïnats per l'estat de l'entorn natural. La manca de transport públic en zones rurals és la principal necessitat en aquestes zones, així opina el 44% dels enquestats. També ha sigut la reclamació més comuna a 16 estats membres. Una altra de les necessitats clau és la feina.

En concret, huit països de la UE assenyalen la disponibilitat de llocs de treball i oportunitats de negoci, com a mitjà per evitar el despoblament.

L'estat espanyol segueix la mateixa tendència europea. El 37% considera el transport clau per al desenvolupament de les zones rurals i una de les necessitats que cal atendre més, seguit de la creació de llocs de treball (27%), i de l'accés a assistència sanitària, cura de nens o atenció a la gent gran (25%). 

La pandèmia també ha tingut un impacte en les zones rurals, segons recull l'Eurobaròmetre. Sobre les conseqüències de la pandèmia, un terç dels enquestats diu que quan s'acaben les restriccions de la Covid-19, serà «molt més probable» que visiten les zones rurals per oci. Entre els enquestats ocupats, el 21% diu que serà «molt més probable» i el 16% «una mica més propens» a teletreballar almenys una part del temps.

D'altra banda, el 65% dels ciutadans europeus creu que quan la Unió Europea inverteix en zones rurals, és la zona local o la demarcació que rep la inversió la que hauria de poder decidir com es gasten els diners. Un 69% dels espanyols enquestats també opinen el mateix sobre la gestió d'inversions en aquestes zones. 

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací