La base de l'ONU a Quart de Poblet preveu augmentar la plantilla en unes 250 persones

També incorporarà agències com ara Unicef o l'Organització Internacional de Migracions

per NLV / EP

Territori, Societat

El director general de la UNICC, Sameer Chauhan
El director general de la UNICC, Sameer Chauhan | Jorge Gil - Europa Press

La base de les Nacions Unides a Quart de Poblet (l'Horta) preveu augmentar la seua plantilla en unes 250 persones i incorporar agències noves de l'organització, com ara Unicef, que preveu portar a la seu valenciana unes 100 persones, o l'Organització Internacional de Migracions, amb 50.

En aquests moments treballen a la UNICTF (United Nations Information and Communications Technology Facility) unes 400 persones, i més de 200 es concentren a la UNICC, el Centre Internacional de Computació, que des de València, proveeix de suport les missions de pau de l'organització.

Aquesta agència es va establir a la base fa 10 anys i té seus a Itàlia, Suïssa i els Estats Units. El seu director, Sameer Chauhan, ha explicat que van trobar a la ciutat «talent local» i ha avançat que preveuen que la seua plantilla cresca fins a les 300 persones a València per a l'any que ve.

De fet, Chauhan ha destacat que la de València és l'oficina més gran que té l'agència a tot el món, i que estan plantejant ampliar-la. També és l'organització de l'ONU més gran de l'Estat.

L'agència va nàixer fa 50 anys i es va instal·lar a València en fa 10. Des d'ací, donen suport a unes 70 organitzacions de l'ONU i a altres com ara l'OCDE o els bancs asiàtic i africà de desenvolupament. En la base es treballa en àmbits com la robòtica i el suport tecnològic.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.