Sis alcaldes s’incorporen a Més–Compromís

Els alcaldes d’Alzira, Castelló i Alfarb, de la Ribera Alta; els de Rafelcofer i Palmera, de la Safor, i l’alcaldessa d’Alcosser de Planes, del Comtat, s’afilien al partit coincidint amb la seua refundació

per NLV

Política

Sis alcaldes i alcaldesses s’incorporen a Més–Compromís
Sis alcaldes i alcaldesses s’incorporen a Més–Compromís

Sis alcaldes i alcaldesses de Compromís, que fins ara eren independents o estaven adscrits directament a la coalició, han decidit sumar-se al projecte de Més–Compromís, coincidint amb la refundació del partit valencianista. Són l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; l'alcalde de Castelló, Òscar Noguera; l'alcalde d'Alfarb, Santi Cervera; l'alcaldessa d'Alcosser de Planes, Lucía Capablanca; l'alcalde de Rafelcofer, Josep Montserrat, i l'alcalde de Palmera, Àlvar Català.

Diego Gómez, Òscar Noguera, Santi Cervera i Lucía Capablanca han fet el pas aquesta mateixa setmana, just després del congrés de refundació de Més–Compromís. Àlvar Català i Josep Montserrat ho van fer en la campanya d'afiliació prèvia, just abans del mateix congrés, després d'haver conegut el contingut de les ponències i la proposta política que es portava a debat al conclave valencianista.

«L'esperit d'obertura a la societat, el projecte de valencianisme modern basat en el sobiranisme democràtic i l'enfortiment orgànic que han eixit dels debats del congrés m'han decidit a fer el pas de sumar-me al projecte dels companys de Més–Compromís. Fa anys que treballem junts  i crec que ara és el moment d'enfortir encara més el projecte conjunt de Compromís}, ha afirmat Diego Gómez, alcalde d'Alzira des del 2015 i també vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Per a la secretària general de Més–Compromís, Àgueda Micó, «la incorporació de companyes i companys com Àlvar, Josep, Lucía, Òscar, Santi i Diego és una magnífica notícia que reforça l'aposta per l'enfortiment municipalista i l'obertura del partit. Són persones que estan fent una tasca grandíssima als seus pobles i ciutats i per a nosaltres és un orgull que vulguen remar pel futur de Compromís des del nostre partit».

Àlvar Català és alcalde de Palmera des del 1999. Diego Gómez, Santi Cervera i Òscar Noguera són alcaldes d'Alzira, Alfarb i Castelló des del 2015. Lucía Capablanca i Josep Montserrat són alcaldessa d'Alcosser de Planes i alcalde de Rafelcofer des del 2019.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.