Escola Valenciana triarà la nova presidència de l’entitat el 2022

L’entitat ha celebrat les Jornades d’Estiu 2021 a Catarroja, l’Horta Sud

per NLV

Societat, Llengua

Escola Valenciana triarà la nova presidència de l’entitat el 2022
Escola Valenciana triarà la nova presidència de l’entitat el 2022

Escola Valenciana i la Federació d'Associacions per la Llengua ha celebrat aquest divendres i dissabte les Jornades d'Estiu 2021 a Catarroja (l'Horta Sud). Una trobada en què han participat membres de les Coordinadores Comarcals i les entitats locals federades.

L'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha rebut les persones assistents, a qui ha dirigit unes paraules de benvinguda. Aquestes jornades han comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l'Àrea de Cultura de la Diputació de València.

El president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha anunciat que l'entitat celebrarà eleccions a la presidència de l'entitat el 2021. Badenes ha fet un balanç positiu i ha valorat que «la situació actual de la nostra entitat és millor que la de fa tres anys». Badenes ha incidit en els reptes futurs del valencià: «El reglament de la nova Llei de Funció Pública Valenciana per garantir el dret de valencianoparlants davant la seua administració, la de justícia també, sense oblidar la nostra històrica demanda d'una Llei d'Igualtat Lingüística que garantisca els nostres drets. Continuarem exigint la reciprocitat dels mitjans de comunicació amb qui compartim llengua i cultura. Esperem que en els pròxims dies es facen els primers moviments per aconseguir-ho».

Badenes també ha reivindicat en la pròxima direcció d'Escola Valenciana «Unitat, regeneració, autofinançament i perspectiva de futur, per poder fer front a tots els reptes de l'entitat».

Escola Valenciana ha anunciat que elaborarà un informe per a avaluar l'aplicació del PEPLI el curs 2021/22 als centres de Secundària. L'entitat demana a la Conselleria d'Educació una taula de negociació sobre l'aplicació de la Llei de Plurilingüisme. A més,  l'entitat es reunirà amb els centres educatius per fer un seguiment real de l'aplicació del PEPLI als instituts.

Escola Valenciana també ha fet pública la quantitat de diners recaptats en la campanya «Un euro, llavor de solidaritat: Connectem escoles amb l'Amèrica Central»: un total de 5.837 euros en benefici de l'ONG Escoles Solidàries i destinats a la inclusió social i educativa a la regió Trifini de l'Amèrica Central.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.