Convoquen una marxa ciclista contra la MAT a les comarques del nord

També reivindiquen la protecció del territori i la defensa del paratge de la Renegà, a Orpesa

per NLV

Territori, Societat

Foto Plataforma No a la MAT a les comarques de Castelló
Foto Plataforma No a la MAT a les comarques de Castelló

La plataforma No a la MAT a les comarques de Castelló, el col·lectiu en defensa de l'ús de la bicicleta com a eina de mobilitat Castelló en Bici i la Plataforma Salvem la Renegà han convocat una marxa ciclista per reivindicar la protecció del territori, defensar el sector primari i protestar contra el projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre la subestació elèctrica de Morella (els Ports) i d'Almassora (la Plana Alta).

El recorregut passarà per alguns dels 16 termes municipals en què Red Eléctrica Española té previst construir les torres de 45 metres d'altura i acabarà al paratge de la Renegà, a Orpesa (la Plana Alta), per defensar-la dels plans urbanístics que pretenen destruir aquest indret del litoral.

La primera etapa eixirà aquest dissabte, 10 de juliol, del Pla de Meanes, a Atzeneta del Maestrat, on els participants coneixeran de primera mà els greuges i els problemes que suposaria la implantació de la línia de doble circuit de 400 kV, i acabarà a Borriol. En aquest municipi de la Plana Alta, a les 19 hores, es farà una manifestació en bicicleta per protestar contra la instal·lació de la MAT.

La segona etapa, que tindrà lloc l'endemà, 11 de juliol, partirà de Borriol i arribarà a les 12 hores a la plaça de les Corts Valencianes de Benicàssim, on s'iniciarà una altra manifestació, també en bici, fins a la serra de la  Renegà, a Orpesa.  

La convocatòria compta amb la col·laboració dels ajuntaments d'Atzeneta del Maestrat i Borriol, que facilitaran llocs de pernoctació sempre a cobert.

Per  tal  de  facilitar  l’organització  d’aquesta  marxa, cal que les persones interessades a participar-hi omplin aquest formulari abans del 8 de juliol, ja que s'han de complir els protocols de la COVID‐19 i  facilitar les dades per a l’assegurança  de responsabilitat civil. 

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.