La Veu dels Llibres participa en el XVI Encontre d’Editorials

La trobada, organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), se celebra aquest dijous i divendres a Benicarló

per NLV

Cultura, InfoLlibres

La Veu dels Llibres participa en el XVI Encontre d’Editorials
La Veu dels Llibres participa en el XVI Encontre d’Editorials

L’Encontre d’Editorials té l’objectiu de crear un espai de debat i reflexió sobre la situació actual i els reptes de futur de les editorials valencianes, a més de promoure les sinergies i l’intercanvi entre els participants de diferents territoris. Enguany la 16a edició se celebra a Benicarló (el Maestrat) aquest dijous i divendres. Dues jornades de conferències, tallers i experiències al voltant de l’edició independent.

La sessió inaugural se centrarà en els potencials vincles entre la unitat de la llengua en el sector del llibre i un mercat unificat. Així, es parlarà d’assumptes com ara l’edició i la distribució del llibre en català en dues taules de debat. En la primera, la presidenta de l’AEPV, Àfrica Ramírez (Balandra), i el president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Joan Sala (Comanegra), presentaran el tema. En la segona, titulada «L’edició en català en un territori fraccionat administrativament», Gonçal López-Pampló (Bromera) moderarà les intervencions de Josep Lluch (Proa), Aniol Rafel (Periscopi) i Mercè Pérez (Sembra).

La tercera taula matinal, dedicada a la crítica literària als mitjans de comunicació, porta per títol «Reflexió i anàlisi sobre la permeabilitat territorial dels mitjans de crítica literària». Hi participaran Bernat Puigtobella (Núvol), Joan Safont (periodista i escriptor), Joan Carles Martí (Postdata), Begonya Pozo (Caràcters) i Víctor Labrado (La Veu dels Llibres), que seran moderats per Lourdes Toledo, periodista i crítica literària col·laboradora de La Veu dels Llibres i Nosaltres La Veu.

Durant la vesprada es durà a terme una sessió formativa sobre eines de gestió de la informació editorial, com Dilve i l’Agència de l’ISBN, en què es destacarà el valor de les metadades i la importància de mantindre una base de dades actualitzada i completa com a vehicle per a millorar els resultats del comerç electrònic.

Les plataformes de distribució digital del llibre electrònic Libranda, Odiol i Bookwire protagonitzaran el matí de divendres.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.