Mazón carrega contra l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: «Fa massa política»

El president del PP valencià assegura que parla valencià, però prefereix expressar-se en castellà «per no cometre cap error»

per NLV / EP

Política

Mazón carrega contra l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: «Fan massa política»
Mazón carrega contra l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: «Fan massa política»

Agermana’t Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El nou president del PP valencià, Carlos Mazón, ha estrenat el seu càrrec amb una visita a la seu de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) per reunir-se amb el seu degà, José Luis Manglano de Mas, i amb el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve. A la trobada ha anat acompanyat de la secretària general del PP, Mª José Català; el secretari d'Organització, Juan Francisco Pérez, i la sotssecretària de Territori, Comunitat i Cultura, Mª José Ferrer San Segundo.

Mazón ha afirmat que aquesta reunió «ha estat molt satisfactòria» i l'ha lligada a la creació de l'àrea de Territori del PP. «Començar parlant amb la RACV i Lo Rat Penat no ha d'estranyar ningú per la nostra inclinació a aquesta terra —ha dit—. Ens abellia fer valdre el treball conjunt que podem desenvolupar amb ells sobre convivència, llibertat i senyes d'identitat».

També ha assegurat que el seu partit comparteix amb aquestes entitats que «no corren bons temps per a la convivència lingüística» al País Valencià. «Tenim senyes d'identitat pròpies, no necessitem que ningú ens les impose», ha advertit, destacant que aquestes senyes «no van contra ningú».

Quan li han preguntat per la seua relació amb la RACV i per les diferències en matèria lingüística, ha respost que «la línia política de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) és francament millorable, justament perquè està fent massa política o perquè alguns tracten de polititzar-la massa». I ha resolt que «aquesta casa» és la de les senyes d'identitat valencianes «i no de la bel·ligerància».

Es dona el cas que totes les declaracions i intervencions públiques del nou president del PP valencià son sempre en castellà. Fa uns mesos, en una entrevista per a la televisió comarcal TVA, va afirmar que tot i que parlava valencià preferia fer-ho en castellà «per no cometre cap error a l'hora d'expressar-se».

Casado també va qüestionar l'AVL

Fa un any, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, ja va atacar també l'Acadèmia Valenciana de la Llengua pel protocol de col·laboració signat amb l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de les Illes Balears. Durant la seua intervenció en el Congrés provincial del PP de València es va pronunciar contra la unitat de llengua: «"El valencià és català", van dir l'altre dia aquells que tant defensen el valencianisme. Fins i tot l'Acadèmia de la Llengua. No és veritat. És que no és veritat».

Agermana’t: Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.