L'Institut Cartogràfic eliminarà la denominació «Horta Oest»

La Mancomunitat de l'Horta Sud i la Fundació Horta Sud han aconseguit el compromís del director de l'ens, Xavier Navarro, de suprimir aquest nom de tota la cartografia oficial

per EP / NLV

Territori

La Mancomunitat i la Fundació Horta Sud aconsegueixen el compromís de l'Institut Cartogràfic d'eliminar el nom 'Horta Oest'
La Mancomunitat i la Fundació Horta Sud aconsegueixen el compromís de l'Institut Cartogràfic d'eliminar el nom 'Horta Oest'

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i la Fundació Horta Sud han aconseguit el compromís del director de l'Institut Cartogràfic Valencià, Xavier Navarro, d'eliminar la denominació «Horta Oest» de tota la cartografia oficial de la Generalitat Valenciana.

El compromís es va aconseguir després de la reunió que van mantindre aquest dimecres el director de la Fundació, Julio Huerta, i la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, amb Navarro.

La decisió es pren atenent la Llei 21/2018, de 16 d'octubre de Mancomunitats del País Valencià, en la qual s'indica els municipis que formen part de cadascuna de les comarques.

En el cas de la de l'Horta Sud inclou les vint localitats que la formen sense fer cap distinció. «Històricament la comarca de l'Horta s'ha dividit en dues: l'Horta Nord i l'Horta Sud. No obstant això, algunes conselleries estan utilitzant des de fa alguns anys la nomenclatura Horta Oest sense cap base legal perquè no està fonamentada. A nivell organitzatiu això suposa un problema que agraïm molt que es puga resoldre després de l'interés mostrat pel director de l'Institut Cartogràfic Valencià», ha comentat la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz.

Des del 2017, la Mancomunitat i la Fundació treballen per consolidar la denominació única de la comarca a efectes administratius amb comunicacions a diferents administracions, representants polítics i mitjans de comunicació.

«Organitzacions com ara Guaix Coordinadora Comarcal d'Escoles en Valencià, l'Institut d'Estudis Comarcals IDECO, la Coordinadora Comarcal de Falles o la Federació Comarcal de Bandes de Música, entre moltes altres, fa més de 40 anys que treballen en l'àmbit de l'Horta Sud, no tenia cap sentit mantindre la divisió», ha explicat Julio Huerta, director de la Fundació.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.