CIEs NO protesta contra la reobertura del centre de Sapadors de València

«L'únic Centre d'Internament d'Estrangers que respecta els drets humans és el tancat», ha dit el portaveu, Adrián Vives

per NLV / EP

Societat

CIEs NO protesta contra la reobertura del centre de Sapadors de València
CIEs NO protesta contra la reobertura del centre de Sapadors de València

La plataforma CIEs NO ha protestat aquest dimecres contra la reobertura del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors, a València, i n'ha exigit el tancament definitiu, ja que considera «il·legal la privació de llibertat de persones que no han comés cap delicte» i assegura que la recent reforma no soluciona la situació de les persones migrants, perquè «l'únic CIE que respecta els drets humans és el que està tancat».

Activistes de la campanya han participat en un acte a les portes del centre amb motiu de la reobertura, després del tancament primer per la pandèmia i després per escometre una reforma de les instal·lacions. Si bé al principi només estava previst per als mitjans, després de rebre la confirmació de la Delegació del govern espanyol que podia convocar-se una concentració, la plataforma ha cridat la ciutadania a sumar-se a la protesta, ha explicat el portaveu, Adrián Vives.

L'activista ha detallat que, arran del primer estat d'alarma pel qual es van tancar les fronteres i es van paralitzar les deportacions, els moviments socials i del Defensor del Poble van requerir al Ministeri d'Interior que «es buidaren» aquests centres.

«Si no es podien executar les deportacions, no hi havia cap raó jurídica per a mantindre'ls oberts», ha indicat Vives, que apunta que el maig del 2020 es van tancar aquests centres, però el setembre es va reactivar l'activitat, excepte al CIE de València, on es van emprendre unes obres de reforma de les instal·lacions.

L'activista ha assenyalat que fa uns dies la plataforma va tindre coneixement que el centre de Sapadors reobria aquest dimecres amb motiu del trasllat d'interns del CIE de Múrcia. Per això, han organitzat aquest acte en què han «repetit els motius pels quals s'oposen a la seua existència».

«Sempre hem dit que els CIE vulneren els drets humans de manera estructural, l'únic CIE que respecta els drets humans és el que està tancat», ha subratllat.

En la concentració, també hi han participat el vicealcalde de València, Sergi Campillo; el secretari autonòmic de la Vicepresidència, Iván Castañón; la coordinadora general de Podem, Pilar Lima, i la consellera de Participació i coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.