El Museu de Vilafamés acollirà obres d'artistes com ara Picasso, Warhol i Matisse

per NLV

Cultura

El MACVAC de Vilafamés acollirà una col·lecció d'obres d'artistes com Picasso, Warhol i Matisse
El MACVAC de Vilafamés acollirà una col·lecció d'obres d'artistes com Picasso, Warhol i Matisse

El Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafamés (la Plana Alta) ha tancat un acord per acollir durant cinc anys la col·lecció Fracaral, formada per obres d'artistes de la talla de Picasso, Warhol i Matisse. Això serà possible gràcies a l'acord de cessió per un període de cinc anys d'aquesta col·lecció al centre. Aquesta incorporació de peces noves servirà d'al·licient per estrenar la pròxima temporada al Palau del Batlle, seu del MACVAC. 

Segons els experts, es tracta d'un dels conjunts d'obres d'art contemporani més importants i complets que existeixen a l'estat espanyol, resultat de més de tres dècades de treball per part de Javier García i els seus fills.

La signatura del conveni que possibilitarà aquest exhibició s'ha produït aquesta setmana amb la presència de Ruth Sanz, en representació de la Diputació de Castelló; l'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez; la directora del Museu, Rosalía Torrent, i el gestor cultural del centre, Joan Feliu.

Sanz ha assenyalat que «des de la fundació del MACVAC, la Diputació de Castelló ha estat sempre en primera fila treballant perquè trencara esquemes i anara molt més allà dels seus límits», ha indicat Sanz.

«Ho estem aconseguint any rere any ampliant-ne la col·lecció i renovant espais que el fan més atractiu per al públic», ha afegit la diputada, qui ha confirmat que es continuarà en la línia d'aliances per pactar noves incorporacions al fons artístic del museu.

En aquesta primera exposició s'incorporen al catàleg expositiu del MACVAC les primeres 24 creacions. El document consensuat indica que la direcció del centre podrà comptar amb un miler d'obres, que s'exposaran seguint criteris tècnics.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.