Compromís demana la paralització de la ZAL del port de València fins que es trobe una ubicació alternativa

Papi Robles: «Cal posar fre a les infraestructures que destrueixen el nostre territori»

per NLV

Territori, Política

Compromís demana la paralització de la ZAL del port de València fins que es trobe una ubicació alternativa
Compromís demana la paralització de la ZAL del port de València fins que es trobe una ubicació alternativa

Compromís ha presentat a les Corts Valencianes una iniciativa en la qual insta el govern espanyol a paralitzar el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) als terrenys de la Punta de València fins que s’elabore un informe d’alternatives d’ubicació. La PNL també inclou la necessitat de redactar aquest informe amb «una anàlisi estratègica de totes les possibles alternatives d’ubicació de la ZAL i considera totes les parcel·les en propietat del SEPES (Entitat Estatal del Sòl) a l’àrea metropolitana de València i municipis de comarques pròximes». A més, Compromís demana que es valore l’impacte ambiental de les diferents propostes, així com el social i l’econòmic i que en el procés hi participen totes les administracions públiques implicades. 

Per a la diputada Papi Robles, representant de Compromís a la comissió d’Infraestructures, Obres Públiques i Transport de les Corts, a més de portaveu de Compromís per València, «hi ha un entestament per part de l’Estat que aquesta ZAL vaja als terrenys de la Punta per diversos arguments que hui en dia són totalment rebatibles donada la facilitat per connectar la ZAL amb el port en qualsevol altra ubicació i amb un impacte mediambiental més baix que no supose cap perjuí per a la Punta, l’Horta i l’Albufera». 

Robles considera que «cal posar fre a les infraestructures que destrueixen el nostre territori i que el govern de l’Estat vol tirar endavant sense haver fet un estudi previ del que implicarien a nivell social, mediambiental i econòmic i que sovint responen a altres criteris». «És molt complicat d’entendre que el ministre d’Infraestructures siga valencià i que siga precisament en aquests moment quan tenim arreu del País Valencià tants problemes que afecten el territori», ha afegit. 

Segons Compromís, «hi ha diversos indrets propietat de SEPES que són equiparables en hectàrees als terrenys de la Punta, com ara el que hi ha a prop del Port de Sagunt o en altres zones de l’àrea metropolitana de València. Aquestes zones poden reunir unes condicions òptimes per a una ZAL amb una menor afecció a l’entorn i a la població i, a més, podrien generar un menor cost en la construcció d’infraestructures, en definitiva, opcions molt més sostenibles». 

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.