El Catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta inclourà uns 400 elements

El document eixirà a informació pública pròximament, ha anunciat el conseller Arcadi España

per NLV

Territori, Cultura

El catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta inclourà uns 400 elements
El catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta inclourà uns 400 elements | Carraixet Turisme de l'Horta

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst traure pròximament a informació pública el «Catàleg de protecció dels béns culturals de l'Horta», segons ha informat el conseller, Arcadi España, a les Corts aquesta setmana.

El conseller ha explicat les mesures del Consell per protegir l'Horta de València com a patrimoni cultural i ha avançat que «el catàleg, previst en la llei de l'Horta, suposa inventariar més de 400 elements del patrimoni cultural de l'Horta de València, que abasta tot el patrimoni edificat, com ara alqueries, cases d'horta, ermites o barraques» i també «el patrimoni hidràulic, ja que els assuts, les séquies i els sistemes tradicionals de reg contenen importants components etnològics, i itineraris i camins històrics».

Així, «cada element identificat tindrà la seua fitxa i criteris d'intervenció perquè aquest patrimoni no es fossilitze, sinó que puga ser valorat mitjançant usos compatibles amb el Pla d'Acció Territorial d'àmbit supramunicipal (PAT)», ha indicat el conseller, que ha afegit que «el catàleg no contemplarà únicament els elements de valor aïllats, sinó que es conservaran i activaran en el seu context paisatgístic».

Per a España, «un altre dels objectius del catàleg és donar criteris i pautes per harmonitzar les construccions i edificacions a l'Horta». En definitiva, ha apuntat, «es tracta d'actuar sobre un patrimoni de valor incalculable i que, juntament amb les mesures del PAT, que permet protegir més de 10.000 hectàrees, pretén que l'Horta siga un espai cultural, però també viu i productiu».

El conseller ha destacat que «l'horta és un senyal d'identitat, un espai d'indubtable valor, i hem d'aconseguir que siga un espai viu que en mantinga les ssingularitats».

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.