Diana Morant renuncia a l'alcaldia de Gandia després d'haver estat nomenada ministra de Ciència i Innovació

José Manuel Prieto ha estat elegit nou batle de la capital de la Safor

per NLV / EP

Política

Ple extraordinari celebrat aquest diumenge a Gandia | EP
Ple extraordinari celebrat aquest diumenge a Gandia | EP

Diana Morant, nomenada aquest dissabte ministra de Ciència i Innovació del govern espanyol, ha renunciat a l'alcaldia de la capital de Gandia (la Safor) en un ple extraordinari celebrat aquest diumenge en el qual ha afirmat que el seu «compromís» amb la ciutat «continuarà intacte». «Puc deixar el càrrec, però mai renunciaré a la meua ciutat i als meus ideals i principis», ha manifestat.

La ja exalcaldesa de Gandia ha assenyalat que accepta el nou repte d'ostentar la cartera de Ciència i Innovació amb «tota la humilitat», però alhora «amb la promesa de deixar-me la pell en l'encàrrec» i de «continuar transformant, des d'una altra dimensió, els mecanismes i les condicions que ens porten cap a un futur més pròsper, feliç i sostenible, per a totes i tots».

Morant ha considerat que aquesta «gran oportunitat» és «un èxit de la ciutat», ja que el projecte de recuperació de Gandia «se suma i contribueix al camí emprés pel govern espanyol i per Europa cap a una transició verda i digital, que vetle per la igualtat i la cohesió social i que no deixe a ningú arrere».

 

José Manuel Prieto, nou batle de la capital de la Safor

El fins ara portaveu de l'executiu local de Gandia i regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha sigut investit nou batle de la capital de la Safor en aquesta sessió plenària a fi de «garantir la continuïtat del funcionament de l'activitat municipal» amb la «mínima distorsió», ha indicat el consistori.

Prieto s'ha mostrat «orgullós» de l'elecció de Morant com a «primera ministra gandiana d'un govern espanyol» i ha assenyalat que, encara que la seua marxa és «trista», també és «un regal i una feliç notícia».

En aquest sentit, s'ha dirigit a l'exalcaldessa de la ciutat: «Sé que en el nou repte de superar la pandèmia compte amb el teu suport, i que la nostra ciutat pot comptar amb tu des de la teua nova posició de ministra. I que des del càrrec seràs també una gandiana universal».

El nou primer edil ha assegurat que la renúncia de Morant «és possiblement el temps més difícil» que s'ha viscut al municipi, però, ha afegit, «és el moment d'un nou repte col·lectiu que, com a ciutat, ens permeta la completa recuperació econòmica, social i emocional després d'una pandèmia com no n'hi ha hagut cap altra en cent anys».

En referència al govern local, ha apuntat que ara es veuran «els resultats de l'intens treball d'un govern compartit, que ha demostrat que la generositat en la presa de decisions i la mirada compartida de la pluralitat enriqueix la gestió i ens permet encertar millor». «Aquesta coalició de govern és la suma d'una pluralitat que pensem mantindre», ha agregat.

Agermana’t

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.