Diana Morant, nova ministra de Ciència: «La butaca ministerial no pot estar lluny del carrer»

Pedro Duque li ha lliurat la cartera aquest dilluns en un acte en què ha insistit que vol mantindre's prop de la ciutadania

per NLV / EP

Política

La nova ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, rep la cartera ministerial de mans del seu predecessor, Pedro Duque, a la sala d'actes del Ministeri de Ciència i Innovació | Alberto Ortega | EP
La nova ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, rep la cartera ministerial de mans del seu predecessor, Pedro Duque, a la sala d'actes del Ministeri de Ciència i Innovació | Alberto Ortega | EP

Agermana’tSi creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Diana Morant ha rebut de mans de Pedro Duque la cartera de ministra de Ciència i Innovació, en un acte en què ha expressat el seu desig de mantindre's prop de la ciutadania «per resoldre els seus problemes, si escau, relacionats amb la ciència i la innovació, ja que tots els ciutadans innoven cada vegada que plantegen una idea per servir al bé comú», ha dit.

«Vull que el meu interlocutor directe siga la ciutadania. La butaca ministerial no pot estar lluny del carrer», ha assenyalat aquest dilluns durant el seu discurs.

En aquest sentit, ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la seua aposta «pel municipalisme» en la remodelació de l'executiu. Morant ha assegurat que se sent una «privilegiada» per haver dedicat part de la seua vida a l'alcaldia de Gandia, on ha treballat amb «tenacitat» pels seus ciutadans. «Els alcaldes tenim l'oportunitat de palpar molt de prop els problemes i necessitats de les persones. Ens sentim obligats a donar-los resposta», ha assegurat.

Així, ha destacat que a la seua ciutat, s'ha aconseguit «sembrar una trajectòria d'èxits col·lectius gràcies al diàleg permanent». «Amb aquesta actitud i experiència accepte aquest salt a una altra dimensió», ha recalcat.

«Arribe a aquesta cartera en un moment clau», ha apuntat Morant, «amb dues certeses, la primera, que la ciència és la resposta (i la vacunació és el primer pas per a la recuperació)», i que «la innovació és l'enfocament urgent per abordar la transició ecològica i digital».