Demòcrates Valencians reclama la transferència de competències de costes

per Demòcrates Valencians

Veus

Demòcrates Valencians reclama la transferència de competències de costes.
Demòcrates Valencians reclama la transferència de competències de costes.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Les consultes a propietaris de xiringuitos fetes per Demòcrates Valencians evidencien que la inspecció que el Ministeri exerceix en terres valencianes no té res a vore amb el que es pot observar en altres autonomies que tenen transferides estes competències.

Els propietaris valencians de les concessions administratives d'instal·lacions desmuntables, han vist com se'ls ha prohibit activitats com ara cuinar o muntar ombralls durant anys mentre a la Costa del Sol eren permeses. És una humiliació per al poble valencià continuar així.

Les inspeccions del funcionariat de Madrid als xiringuitos valencians són una humiliació i no tenen sentit.

Els valencianistes pensem que en estos moments en què, malauradament, la COVID-19 obliga a tancar els locals d'oci nocturn, s'ha de revisar els criteris i facilitar l'activitat diürna. Però això s'aconsegueix assumint la competència, apostant per l'autogovern valencià, com feren andalusos o catalans.

El partit liberal valencià denuncia l'obsessió en les inspeccions per retirar elements dels xiringuitos com puguen ser trams de passarel·les, paravents o la negativa a poder distribuir un nombre limitat de cadires i taules a l'arena.

Demòcrates Valencians es manifesta a favor de totes les mesures per eliminar qualsevol contaminació i advoca pel màxim respecte a la platja, flora i fauna protegida i, especialment les dunes, però considera que moltes restriccions del funcionariat de Madrid en terres valencianes manquen d'arguments.

No s'entén com, tenint una Conselleria de Medi ambient i la importància econòmica del turisme, el govern del Botànic suporta callat esta humiliació per al poble valencià.

Demòcrates Valencians exigeix la transferència de les competències per a autoritzacions d'activitats d'oci o aqüícoles, la inspecció i el règim sancionador. A més, la transferència ha de fer-se prèvia valoració econòmica tal com es va fer a Andalusia el 2011, mentre el PPCV s'oblidava de la «clàusula Camps».

Per als valencianistes liberals hi ha tres raons de pes per exigir la transferència. La primera és que l'administració valenciana és la que coneix i preserva millor l'entorn natural. La segona raó és que el fet de ser més una administració més propera facilitaria un diàleg, hui en dia impossible, entre els concessionaris o propietaris d'activitats i els responsables públics. I la tercera és que el poble valencià no és menys que altres i que tenim capacitat i voluntat de governar-nos millor nosaltres.