L'Aplec dels Ports comptarà amb les actuacions de Pepet i Marieta, Xavi Sarrià, El Diluvi o Zoo

Forcall també acollirà xerrades, presentacions de llibres i activitats culturals per a xiquets

per NLV

Territori, Cultura

El 42é Aplec dels Ports del 23 al 25 de juliol amb actuacions musicals de Pepet i Marieta, Xavi Sarrià, El Diluvi o Zoo
El 42é Aplec dels Ports del 23 al 25 de juliol amb actuacions musicals de Pepet i Marieta, Xavi Sarrià, El Diluvi o Zoo

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La 42a edició de l'Aplec dels Ports se celebrarà a Forcall els dies 23, 24 i 25 de juliol. La festa comptarà amb un ampli ventall d'activitats i actuacions per a tots els públics.

Els actes començaran divendres a les 19 h amb la presentació del Diccionari Amanoset dels Ports, un projecte de recollida de lèxic típic de la comarca en el qual l'organització ha treballat des de fa mesos. Posteriorment, hi haurà una xerrada sobre la línia de molt alta tensió (MAT) i la inauguració d'una exposició.

A les 22 h es farà la inauguració de l'Aplec a càrrec de La Xalera i la nit es tancarà amb l'actuació del grup Pepet i Marieta. Les activitats del dissabte començaran al matí amb una despertà amb els Tabalers i Dolçainers i després hi haurà diferents xarrades i presentacions culturals que tractaran temes del territori valencià. Al migdia hi haurà una actuació de muixeranga i un vermut musical amb Tres de Pego. A les 16 h, tindrà lloc una xerrada sobre el projecte «Muntanyes d'il·lusions» i l'actuació de Trobadorets.

A les 19 h, actuació de Maluks, Skartxoarmados, «No s'apaguen les estreles» amb Xavi Sarrià, i El Diluvi. Diumenge es tancarà l'Aplec amb, al matí, una xerrada de la Colònia forcallano-catalana, una presentació a càrrec del Centre d'Estudis dels Ports i l'actuació de Ramonets. Al migdia, hi haurà vermut musical i paella monumental. Per acabar, a les 16 h titelles amb Projecte Caravana i a les 17 h actuacions de Cesk Freixas, Summer Ends i Zoo i la cloenda del 42é Aplec dels Ports. 

Com ja s'ha explicat en altres ocasions, enguany l'Aplec tindrà un aforament reduït a causa de les mesures COVID i s'haurà de reservar plaça per a les activitats més multitudinàries, com són els concerts. Aquesta inscripció es podrà fer fins dijous 15 en diferents punts físics habilitats a la comarca. Per a la resta d'actes caldrà inscripció prèvia mitjançant formularis en línia.