Bombers Forestals, en vaga tres dies d'aquest mes per la situació de «frau de llei» d'un terç de la plantilla

El col·lectiu denuncia que no s'han complit els acords ni s'ha aplicat la sentència del TJUE

per NLV

Societat

Els Bombers Forestals de la Generalitat en vaga durant tres dies
Els Bombers Forestals de la Generalitat en vaga durant tres dies

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El Comité de Vaga de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) ha convocat vaga durant tres dies -aquest dimecres i els dies 20 i 26-, per denunciar la «situació agònica» que viuen els bombers forestals en frau de llei «per no complir-se els acords ni aplicar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)».

Les seccions sindicals del servei de Bombers Forestals de la Generalitat -CGT, SPPLB, STAS i UGT juntament amb el Col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei- han instat a participar en les vagues en un comunicat conjunt.

Els representants dels treballadors han retret la «mala praxi per part de la SGISE i de la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo», que ha portat al Servei de Bombers a «un greuge comparatiu entre els treballadors».

Així, el Comité ha denunciat que els bombers forestals estan «condemnats a anar-se'n al carrer per sentència» mentre uns altres estan «consolidant la plaça».

«No estem disposats que passe més temps. Tenim els acords pels quals el Botànic assegurava el lloc de treball dels bombers forestals, fent la transformació dels contractes a la fixesa indefinida o discontínua que corresponga en cada cas», han assenyalat els sindicats, que reclamen que «les promeses es fan per a complir-les» i que no permetran «l'acomiadament d'un terç dels treballadors que fa molts anys ja haurien d'haver sigut consolidats en els seus llocs de treball».

En concret, demanen que els bombers forestals que estan treballant i que han passat subrogats al SGISE «es queden»; la «transformació dels contractes a la forma adequada per a obtindre la fixesa indefinida o discontínua en cada cas particular» i «bona voluntat i rapidesa en la resolució del conflicte». «Per nosaltres no es dilatarà en el temps, volem una solució amb dictamen abans del 31 d'agost del 2021», ha indicat el comité.