Polititzats

per David Barrachina

Veus

Polititzats
Polititzats

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Carlos (que no Carles) Mazón, el nou president del Partit Popular de la CV, en les primeres declaracions que va fer com a nunci de Gènova va dir que no parlava en valencià perquè tenia por de posar la pota en intentar-ho. Més val així, pensí jo recordant l’inefable Eduardo (que no Eduard) Zaplana que, quan en comptades ocasions parlava valencià, malgrat estar llegint-lo, jo em preguntava què parlava jo si allò era el valencià? Després, ell i una colla més del seu partit, entre altres coses, visitaren la Reial (?) Acadèmia de Cultura Valenciana i Lo Rat Penat, com puntualment informà Nosaltres la Veu.

Entre altres perles digué, en castellà, clar, «que no corren bons temps per a la convivència lingüística» i, el que ja és de traca, que «l'Acadèmia Valenciana de la Llengua està molt polititzada» (cal suposar que es referia per l’esquerra) i que des de fora, (senyalant, com Sant Vicent Ferrer, amb l’índex cap amunt) ens estan invadint culturalment per a després fer-ho ja també políticament. Be, per a qui no ho haja entés, el que este visionari home volia dir és que Catalunya està subvencionant comandos més o menys secrets disfressats d’institucions culturals neutres per a promoure en un futur pròxim una moguda independentista al País Valencià, per si no s'havíeu adonat, ànimes càndides! Esta notícia llegida des de, per exemple Valladolid, immediatament provoca una reacció d’alarma com si ací, al País Valencià, s’estigueren creant bases secretes per Catalunya per a colonitzar-mos. ¡Bona i prudent manera d’iniciar una sinecura, Sr. Mazon! És com qui entra, per primera vegada, a ca els sogres i es tira un pet.

No perdré el temps explicant què i qui són la RACV i Lo Rat Penat, ni per qui i per a què funcionen i han funcionat, seria tractar els lectors i lectores de babaus, cosa que, em consta, no ho són ni de lluny perquè, com tots sabem, aquestes són dues institucions en què la política mai no ha travessat les seues portes al carrer d'Avellanes o al carrer Trinquet de Cavallers, ambdós, a la molt noble i lleial ciutat de València. Però, malgrat tindre aquestes insignes institucions rabiosament valencianistes i apolítiques, insinua Mazón, un grupuscle d’agents pagats per Catalunya creà, a colp de talonari quadribarrat, una cèl·lula infecciosa amb la falsa aparença de valencianisme culte per a reduir el laboriós i panxacontent poble valencià a la condició de súbdit de l’imperi de la botifarra i les mongetes amb el confús nom d’Acadèmia Valenciana de la Llengua. I a continuació infiltrar, a poc a poc, les seues purulentes bactèries a la consciència bonàs del pacífic i trempat poble perquè un dia, sense adonar-se'n, xas! es convertisca en una mena de sucursal dels huns amb barretina. Mira que hi ha gent roín! A vore si obriu els ulls, xe! Però si este és el Partit Popular que ens espera, ara comprenem per què s’han carregat la graciosa Isabel Bonig: No feia prou la mà.

Quan entra un Papa nou, un del primers viatges que fa és als EUA malgrat ser allí una minoria els catòlics. I, per què ho fan? Evidentment per reafirmar interessos comuns o si no, per a què? Doncs aquesta gent, la dreta, fa el mateix, es valen d'estratègies comunes per a reforçar-se mútuament: una mà renta l’altra. Dir dreta és dir: PPVOXRPRALV i que sols l'estratègia política posa guionets entre les sigles. A ells els ha importat sempre un rave la cultura valenciana, han estat sempre al servei dels interessos espuris d’un centralisme polític centenari a qui sempre han representat i continuen representant, ara, amb el lideratge de Mazón. Em sembla no guanyarem per a disgusts.