El 96% de les llars valencianes té connexió a internet

Segons un estudi, el País Valencià supera en 4,9 punts la xifra mitjana de llars europees amb connexió de banda ampla fixa

per EP / NLV

Societat

El 96% de les llars valencianes té connexió a internet, segons un informe
El 96% de les llars valencianes té connexió a internet, segons un informe | Fundació Telefònica

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El 96% de les llars del País Valencià compten amb connexió a internet, segons assenyala l'Informe de la Societat Digital a Espanya editat per Fundació Telefònica i que analitza la societat valenciana i els seus hàbits de consum i connexió.

Això fa que el País Valencià supere en 4,9 punts la xifra mitjana de llars europees amb connexió de banda ampla fixa, segons assenyala l'anàlisi, que també recull els indicadors més rellevants respecte al comportament de les empreses i les administracions públiques valencianes.

Durant el 2020 els valencians han incrementat el temps que dediquen a activitats digitals i, de fet, el percentatge de població que usa internet diàriament ha crescut sis punts durant l'últim any fins a arribar al 81,5%.

En aquest sentit, l'estudi assenyala que una de les activitats en la qual més temps ocupen els valencians és a realitzar telefonades o videotelefonades, la qual cosa comporta a un increment de 21,8 punts respecte a l'exercici anterior.

Aquest augment de l'ús d'internet s'ha apreciat entre les persones de més edat durant les etapes d'aïllament degut a la pandèmia. En relació a això, una de les activitats que més va créixer en 2020 va ser l'ús de la xarxa per a realitzar consultes vinculades amb la salut. El document indica que el 68,4% dels internautes valencians van usar la seua connexió per a informar-se sobre aquests temes, 7,7 punts més.

Altres conseqüències que ha deixat la Covid-19, segons es comunica en l'informe, és que internet s'ha consolidat com la principal via d'entrada a alguns continguts. Les dues principals activitats realitzades en la xarxa estan vinculades al consum de continguts d'oci dins dels quals destaquen, en el cas de la societat valenciana, el consum de música, programes de ràdio o podcasts en línia amb un 69,4%.

«Pas de gegant» en centres d'ensenyament

En el document es manifesta que els centres d'ensenyament han fet «un pas de gegant» en el camp de la tecnologia i dels continguts, ja que el 32% dels usuaris d'internet valencians va accedir a formació en línia durant 2020 pel que va augmentar en 15 punts respecte a 2019.

A més, el 33,3% dels valencians utilitzen material d'aprenentatge disponible en Internet, 10,1 punts més que l'any anterior.

Així mateix, degut al teletreball a causa de la pandèmia, quasi una tercera part del teixit productiu valencià fa ús d'alguna mena dels seus serveis, segons l'informe.

Quan es va deslligar la crisi sanitària, el percentatge de treballadors impulsat a teletreballar va passar del 5% al 34% i només un 23,8% dels usuaris del teletreball va declarar haver experimentat alguna dificultat en realitzar una labor des de casa. En aquest sentit, el 66% de les empreses espanyoles opina que el treball en remot ha millorat la productivitat corporativa.

Respecte a la utilització de les xarxes socials, el percentatge d'empreses valencianes que els utilitzen ha crescut en 18 punts, aconseguint el 65,2%. I, pel que fa a les tecnologies, segons destaca l'informe, en 2020 han crescut la IoT (Internet de les coses), en l'àmbit de l'empresa, i la robòtica en l'industrial.

Finalment, l'informe assenyala a més que, després de quatre anys d'estabilitat, s'ha produït un increment interanual del 20% en el trànsit de veu, aconseguint el pic el 13 de març de 2020, dia d'inici del confinament.

En aquest sentit, des de la fundació subratllen que Espanya «ha sigut capaç de suportar aquest trànsit perquè porta anys invertint en el que ara és la xarxa de fibra més extensa d'Europa, i una de les més avançades de comunicacions mòbils, destacant que a la fi del 2020 el 79% de la població de la Comunitat ja disposava de tecnologia 5G de Movistar».