Early Music Morella comença amb Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat aquest divendres

El Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista ofereix en aquesta edició 14 concerts, 3 conferències, un debat i diverses activitats

per NLV

Cultura

Early Music Morella comença amb Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat aquest divendres
Early Music Morella comença amb Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat aquest divendres

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Early Music Morella, Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, se celebra des d'aquest divendres fins al dia 22 a la capital dels Ports. Aquesta desena edició ofereix 14 concerts, 3 conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries al voltant del 800 aniversari d’Alfons X el Savi i l’Any Sant Xacobeo.

El festival comença amb Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat Valenciana, que actuen aquest divendres, a les 19.30 h, a l’Església Arxiprestal de Santa Maria. Les dues formacions abordaran composicions relacionades amb l’escatologia, conjunt de creences i doctrines referents a la vida d’ultratomba, de les quals es conserven un bon nombre. Les més cridaneres són els planctus, que ploren la desaparició d’un personatge important de la societat civil o de l’eclesiàstica.

A l’edat mitjana també es troben composicions relacionades amb el ritual funerari, cançons d’amor i mort, conductus i motets, cants profètics i altres formes d’expressió poètic-musical com ara antífones i trops, que són un reflex de les preguntes que l’ésser humà s’ha fet sempre sobre el més enllà, sobre el sentit de la vida i de la mort, un terreny fèrtil per al pensament i les arts i un dels eixos de la religió catòlica.

Altres actuacions

Posteriorment, a les 22.30 h, a l’Església de Sant Joan actua Delia Agúndez & Pablo Márquez amb el programa Veus Amants que proposa un viatge al segle XVII espanyol i italià. 

Aquest dissabte,  a les 13 h, Capella de Ministrers, Carles Magraner & Toni Aparisi oferiran el programa El Llibre de les Bèsties al Teatre Municipal. A les 19.30 hores, a la plaça de Bous, es farà el Bureo, trobada de música i dansa tradicional. La jornada finalitzarà a les 22.30 hores, a l’església de l’edifici Colomer-Zurita, amb l’actuació de Patrizia Bovi amb Veus, històries de dones.

Diumenge, a les 13.00 h, la Basílica Arxiprestal acollirà el músic Pablo Márquez a l’orgue històric de Turull amb el programa Sub tuum praesidium. A les 19.30 h, a l’Arxiprestal, l’Acadèmia CdM actuarà amb Pianto della Madonna. Selva morale i spirituale. Claudio Monteverdi.

Dilluns 19, a les 19.30 h, l’església de l’edifici Colomer-Zurita albergarà el concert Tastar de corde d’Eduardo Egüez & Robert Cases (violes). El dimarts 20, a les 19.30 h, al CDT+I Morella – Fàbrica Giner, Silke Gwendolyn Schulze (flautes, gralla i dolçaina) interpretarà Viatjant amb Melodies. El dia finalitzarà a les 22.30 h amb Claudio Astronio (clau) i Sorvolando il Mediterraneo a l’Església de Sant Joan.

Els alumnes d’Early Music Morella oferiran Concert de cant i orgue a l’Arxiprestal dimecres 21, a les 19.30 h. Toni Aparisi & Dansa EMM posaran en escena l’espectacle Abans de la Llum al Teatre Municipal, a les 22.30 h. Dijous 22, al Teatre Municipal, a les 12.00 h, Bassa Capella mostrarà el treball dels alumnes en cant, polifonia, violes, guitarres i violes. Per finalitzar, a l'Arxiprestal tindrà lloc l'espectacle de cloenda, La dansa de la mort, amb cant gregorià, polifonia, cants mediterranis i corals, percussió i la Colla de Música Tradicional.