«Una llengua en desús. El paper de l'educació davant l'emergència lingüística»

per NLV

Llengua

«Una llengua en desús. El paper de l'educació davant l'emergència lingüística»
«Una llengua en desús. El paper de l'educació davant l'emergència lingüística»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Una llengua en desús. El paper de l'educació davant l'emergència lingüística és un curtmetratge documental de Zaida Beltrán que mostra la situació del valencià a les aules i les conseqüències de l'aplicació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (1983) en la societat actual, i analitza l’actual Llei del Plurilingüisme (2018) per tal de saber si la presència del valencià als centres educatius ha augmentat. A més de donar a conéixer el significat de la llengua per als valencianoparlants, també  mostra els àmbits en els quals hauríem de focalitzar l'atenció per tal d'arribar a la normalització lingüística i evitar la possible mort de la nostra llengua.

El film de Zaida Beltrán, treball de final de grau en Comunicació Audiovisual, ha comptat amb la participació de la Conselleria de Cultura, la Universitat Jaume I, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i el CEIP Castàlia de Castelló de la Plana, i amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua, l'Observatori del Valencià, l'Associació Cívica Tirant lo Blanc i Nosaltres La Veu. 

El documental ha estat un dels 12 projectes finalistes de la tercera edició del Talent Audiovisual Universitari, Pitching Universitats Valencianes-Sector Audiovisual, que es va celebrar a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI el passat 1 de juliol. El pitching de l’audiovisual valencià, impulsat per À Punt i les universitats de València, Alacant, Politècnica de València, Miguel Hernández d’Elx, Jaume I de Castelló i CEU Cardenal Herrera, té com a objectiu fomentar el talent creatiu des de les universitats i posar-lo en contacte amb el sector audiovisual, tant privat com públic.