Comença la senyalització de la ruta literària dedicada al poeta Marc Granell

Aquesta iniciativa indica 12 punts de la ciutat relacionats amb la vida i l’obra de l'autor

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Senyal de la ruta Marc Granell a la Plaça de Manises
Senyal de la ruta Marc Granell a la Plaça de Manises

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L’Ajuntament de València ha començat la senyalització de la ruta literària dedicada al poeta valencià Marc Granell dins del projecte Rutes Literàries de València, encetat pel Gabinet de Normalització Lingüística per tal de difondre l’obra dels autors i autores valencians més reconeguts. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que «les rutes literàries són un projecte que proposa una mirada a la nostra ciutat a través dels ulls dels seus poetes i poetesses».

La regidora ha explicat que «és una manera de visibilitzar la figura i l’obra dels nostres escriptors alhora que visitem els racons vinculats a ells i elles per la seua vida o la seua obra. A més, són una manera de dignificar la nostra llengua mostrant la seua riquesa literària. La primera ruta literària que ja vam senyalitzar està dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés i, ara, s’ha senyalitzat una ruta dedicada al poeta i traductor Marc Granell, un poeta integrat en l’anomenada “generació dels 70” i que, a l’igual que Estellés, fa nombroses referències a València al llarg de la seua obra». 

La ruta Granell es senyalitzarà en la vorera en 12 punts diferents de la ciutat relacionats amb la seua vida i la seua obra. Els senyals s’indicaran amb plaques de vidre, de 25x25 cm, encapsulades en alumini, amb el logo RLV (Rutes Literàries de València) i un codi QR amb la locució del poema i una explicació.

Igualment s’ha editat un díptic de la ruta i tots els continguts annexos (textos dels poemes, locucions i díptic) es poden consultar en la web municipal.  En l’enllaç directe per a la ruta Marc Granell també podreu consultar una llista de cançons amb poemes musicats de l’autor.