Unides Podem treballa amb el sector pesquer per garantir-ne la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica

La diputada al Congrés, Marisa Saavedra, s'ha reunit amb representants d'aquesta activitat per analitzar la situació, sobretot, de la pesca artesanal

per NLV

Societat, Política

La diputada d'UP al Congrés, Marisa Saavedra, reunida amb representants del sector pesquer
La diputada d'UP al Congrés, Marisa Saavedra, reunida amb representants del sector pesquer

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La diputada d'Unides Podem al Congrés, Marisa Saavedra, s'ha reunit aquest divendres amb representants del sector pesquer per analitzar la situació de l'activitat, especialment de la pesca artesanal.

En la reunió, celebrada al Grau de Castelló, hi han participat en línia pescadors de Vinaròs, Benicarló, Castelló de la Plana, Dénia, la Vila Joiosa, Alacant i Barbate. També  hi han participat representants d'Unides Podem d'aquestes comarques i tècnics del grup parlamentari d'Unides Podem al Congrés.

Segons Saavedra, «a partir de la constatació compartida que el conjunt del sector pesquer està patint una greu crisi pels anys d'abandonament i de polítiques equivocades, s'ha coincidit en la importància del sector per a la sobirania alimentària,  l'economia i la sostenibilitat social de les zones costaneres».

La diputada ha explicat que, dins del conjunt d'activitats d'aquest àmbit, la pesca artesanal i de baix impacte és la més sostenible mediambientalment i la que, en proporció genera més ocupació i benefici social i econòmic. No obstant això, «pateix una especial vulnerabilitat que posa en perill l'activitat de 1.400 barques», i això «no afecta únicament els treballadors directes de l'activitat (3.500 llocs de treball) sinó a tot un conjunt d'activitats auxiliars -tallers, fàbriques de gel, llotges ...- essencials per al territori circumdant».

Segons UP, «en aquesta situació té especial rellevància l'injust repartiment de les quotes de tonyina roja, concentrat bàsicament en dos grans grups empresarials que lleva recursos i activitat econòmica de ports i confraries de pescadors, concentrant en poques mans els beneficis d'aquest valuós recurs pesquer públic».

Saavedra ha assenyalat que «en la proposta inicial de la nova Llei de Pesca que està elaborant el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, s'hi aprecia una tendència continuista que es limita a consolidar la mala situació actual». «Aquest avantprojecte de llei es troba en tràmit de valoració de les al·legacions i aportacions fetes pel sector i en negociació entre els partits del govern de coalició», ha indicat. En aquest marc, Unides Podem donarà suport «a les demandes de la pesca artesanal i dels pescadors enfront de les grans corporacions per garantir la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social de l'activitat.»

En la trobada, s'ha acordat «continuar les converses al setembre per concretar les iniciatives parlamentàries que puguen acompanyar les reivindicacions de sector pesquer tradicional, amb l'objectiu de millorar la normativa d'acord amb criteris científics actualitzats, a les necessitats de pescadors i pescadores i a la sostenibilitat de l'activitat», ha conclòs la diputada d'UP.