Al País Valencià, la vacunació de joves entre 20 i 29 anys començarà la setmana que ve

Puig també ha anunciat l'«Operació Repesca» per a les persones de diferents grups d'edat que no es van vacunar en el seu moment per diversos motius

per NLV

Societat, Política

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que al País Valencià  la vacunació dels joves entre 20 i 29 anys començarà la setmana vinent. Així, la Conselleria de Sanitat citarà persones d'aquestes edats als departaments de salut que van més avançats i a partir del 26 de juliol es generalitzarà en tots els departaments.

D'altra banda, el president també ha indicat que, aquest dilluns, les Conselleries de Sanitat i d'Educació mantindran una primera reunió per planificar la vacunació dels joves d'entre 12 i 18 anys.

En aquesta trobada entre els departaments que encapçalen Ana Barceló i Vicent Marzà es dissenyarà el calendari de la vaccinació dels joves que han de tornar als seus instituts a partir del mes de setembre.

 «Operació Repesca»

A més, Puig també ha explicat que es desenvoluparà l'anomenada «Operació Repesca» per a les persones de diferents grups d'edat que, per diferents motius, no es van vacunar en el seu moment.

Així, s'obrirà una nova finestra de vacunació per a 125.000 persones que tenen pendent la vacunació en la franja de 40 a 59 anys, als quals s'administrarà la monodosis de Janssen, i una altra per als no vaccinats en la franja 60-69, als quals s'administrarà AstraZeneca.

El cap del Consell ha destacat que, en aquests moments, el 65 per cent dels valencians ja ha rebut com a mínim una dosi i més del 53% de la població ja té la pauta completa.

A més, ha demanat als menors de 30 anys, que «són ara els més afectats pel virus», i a la població en general la «màxima prudència fins que aconseguim la immunització de grup», objectiu que «cada vegada està més a prop».