Més-Compromís comença la renovació comarcal

A València, Papi Robles ha estat reelegida secretària comarcal, i a la Safor i la Ribera Baixa, han obtingut majoria els candidats del sector crític d'Àlex Ruiz

per NLV

Política

Papi Robles, secretària comarcal de Més-Compromís València | Més-Compromís
Papi Robles, secretària comarcal de Més-Compromís València | Més-Compromís

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Més-Compromís ha començat aquest dissabte la seua renovació comarcal amb la celebració de diversos congressos en què, llevat dels de la Safor i la Ribera Baixa, s'han presentat llistes úniques afins a la cúpula encapçalada per Àgueda Micó.

A València, ha estat reelegida secretària comarcal Papi Robles amb un 97,5 per cent dels vots. Així ho ha decidit la militància de la formació a l'umbracle del Jardí Botànic de la Universitat de València. Robles ha avançat que estructurarà el seu mandat en tres eixos «fonamentals» en l'àmbit polític, treballant per una ciutat «més justa, feminista, inclusiva, verda i amb més sobirania» i «en col·laboració amb els col·lectius socials i els barris».

Políticament s'ha marcat l'objectiu de «fer créixer encara en major grau Més-Compromís per a engrandir alhora la coalició de la qual formem part», així com revalidar l'alcaldia de la ciutat i «aconseguir encara més regidors per tal de continuar la tasca de fer avançar i millorar València amb polítiques progressistes, valentes, valencianistes i verdes que ningú més s'atreveix a implantar a la nostra ciutat».

Àgueda Micó i Àlex Ruiz en el VIII Congrés Nacional de Més Compromís

A la Costera i la Canal de Navarrés, ha guanyat Xavier Delgado, de l'Alcúdia de Crespins, també l'únic candidat, amb el 95% dels vots. En canvi, a la Safor, on hi havia dos aspirants, s'ha imposat Jacinta Rubio, de Xeraco, vinculada al sector crític d'Àlex Ruiz, amb el 53% dels vots. A la Ribera Baixa, ha aconseguit la secretaria Pasqual Ureña, de Corbera, amb  el 63% dels vots enfront de la llista encapçalada per Pep Cortell, fins ara en l'Executiva, persona afí a Micó i en el seu moment home de confiança del diputat nacional Joan Baldoví.

Al Camp de Morvedre, ha obtingut la majoria Emili Clemente, regidor de l'Ajuntament de Gilet i pròxim al sector crític. A l'Alacantí, els militants han triat Albert Caturla; al Baix Vinalopó i Baix Segura, Esteve Ruiz, i Alt i Mitjà Vinalopó, Carles Sala.

La resta de congressos se celebraran fins al 31 de juliol i queden per convocar els de la Marina Alta i la Ribera Alta. Els congressos són clau també perquè es trien membres del Consell Nacional, que té previst reunir-se al setembre amb la nova composició.