El PP valencià s'aferra als Països Catalans per salvar la seua acció política

Diferents representants del partit reaccionen a través de les xarxes socials a un article que destaca el paper del Mercat Central en el context dels Països Catalans

per NLV

Política

La secretària general del PP valencià i portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá | Jorge Gil | Europa Press
La secretària general del PP valencià i portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá | Jorge Gil | Europa Press

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Des que el PP valencià va perdre les institucions valencianes en les eleccions autonòmiques del 2015, el seu recorregut polític s'ha vist marcat per l'estratègia de recuperar la confiança d'un electorat fart de la corrupció sistèmica implantada pels diferents governs de què va gaudir el partit. 

Des d'aleshores, els mals resultats i la manca d'un lideratge potent, més la irrupció de forces que han fet servir una part del seu discurs sense embuts per a obtenir rèdit electoral, han fet que el partit que durant tant de temps va governar el País Valencià campe sense rumb ni model d'èxit per poder recuperar el govern de la Generalitat Valenciana.

Tota aquesta voràgine han portat el partit que ara lidera Carlos Mazón a recuperar el discurs de l'anticatalanisme com a única arma política, tal com demostra la reacció a les xarxes socials de molts dels representants del PP, entre ells, els de l'Ajuntament de València Santi Ballester, Maria José Català o el mateix Mazón. El primer ha atacat la Generalitat per retuitar un article de la revista valenciana El Temps i titllava de «vergonyós» el fet de retuitar-lo i alertava del risc que els «Països Catalans» es feren seu el Mercat Central. A més, qualifica la revista com a «independentista» i de ser «patrocinada per la mateixa Generalitat Valenciana». 

Maria José Catalá, per la seua banda, acusa directament el president de la Generalitat Ximo Puig i la vicepresidenta, Mónica Oltra, que ja no amaguen el «plumero [sic]amb els seus anhelats Països Catalans» i els recorda que ja no «enganyen a ningú». A més, tal com el seu company de partit, també titlla el fet com a «vergonya».

Finalment, l'actual cap del PP valencià, Carlos Mazón, publicava el que al seu parer era el parany del govern valencià de parlar d'«espai comú, parlar de federalisme, cimeres amb els governs balear i català, subvencions a entitats catalanes...», tot i que realment el que es vol és ocultar la veritat amb un «missatge tapat».