Puig: «No és raonable que el País Valencià i Catalunya no tinguen relació»

El president de la Generalitat Valenciana ha dit que la seua intenció és «normalitzar relacions» i que ja ha parlat amb Pere Aragonès per concretar una trobada

per NLV / EP

Política

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig | GVA
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig | GVA

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha indicat que ha mantingut «alguna conversa telefònica» amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, de cara a una possible reunió entre tots dos «al setembre o l'octubre».

Així s'ha pronunciat Puig aquest dilluns en declaracions als mitjans abans d'assistir a l'esmorzar de treball de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) amb el líder del PSC, Salvador Illa. Puig ha remarcat la seua intenció de «normalitzar relacions» amb Catalunya, ja que «no és raonable» que les dues comunitats no tinguen relació.

En aquest sentit, ha defensat que tots dos territoris tenen interessos comuns com el finançament i el Corredor Mediterrani i ha insistit en la necessitat de diàleg «ara i sempre», per la qual cosa espera que puga mantindre aquesta reunió amb Aragonès a partir de setembre. Puig ja ha mantingut una trobada amb la presidenta del govern balear, Francina Armengol, i en té prevista una altra amb el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno.

A més, ha insistit en la necessitat que Catalunya estiga present en l'àmbit «multilateral», i ha lamentat que Aragonès no assistisca a la Conferència de Presidents de final de mes. «No és una bona notícia que no hi vaja», ha remarcat.

«Necessitem que Catalunya participe del debat en el conjunt d'Espanya, i volem propiciar un ambient i una atmosfera favorable», ha afegit Puig.