El valler Quim Sanç guanya la IV Trobada de Cantautors «Torre de Piles»

per NLV

Cultura

El valler Quim Sanç guanya la IV Trobada de Cantautors «Torre de Piles»
El valler Quim Sanç guanya la IV Trobada de Cantautors «Torre de Piles»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La Torre de Piles ha acollit per quart any consecutiu la Trobada de Cantautors, que coorganitzen la regidoria de Cultura de Piles (la Safor) i Edicions del Sud. En l’edició d’enguany, concorrien els cantautors Lluís Vicent (Simat de la Valldigna, 1978), Alba Asensi (Sella, 1989) i Quim Sanç (València, 1992), tres artistes d’una extraordinària qualitat humana i professional i amb una prometedora projecció de futur.

Amb el parc de la Torre ple de gom a gom, l’acte va començar amb l’actuació d’Alba Asensi, qui va captivar el públic assistent amb el so dolç i melodiós de la seua arpa. Després va cantar Quim Sanç, amb la guitarra a les mans, i a continuació, Lluís Vicent, també acompanyat de guitarra.

El jurat va decidir atorgar el premi a Quim Sanç, nascut a València, però molt arrelat a Tavernes de la Valldigna, que va tancar l’acte amb el bis Ens trobarem.

Quim Sanç és el nom artístic del valencià Joaquim Sanz Ureña. Aquest jove de vint-i-nou anys es va graduar en Filologia Catalana per la Universitat de València el 2014. Com a músic, ha participat en projectes diversos, com Naia o Folkenjazz, i ha col·laborat en la gravació de més de deu discs, entre els quals destaquen Ara, Estellés: 12 poemes, 12 cançons a Benicarló (2011), junt amb Ximo Caffarena; La quadrilla (2013), de Tres Fan Ball, o Desperta Ferro (2014), d’Arrap. Com a cantautor, ha publicat dos àlbums: Primeres intencions (2014) i Queixalets (2017). I, com a professor, porta des de l’any 2017 ensenyant català a adolescents a la comarca de l’Anoia, a Catalunya. El 2020, descobrint i explorant el seu vessant més literari, va traure a la llum el recull de poemes  Envers el pensament (Edicions del Sud).

Quim Sanç tornarà a la platja de Piles el pròxim dissabte 14 d’agost, per oferir un concert únic i en directe en el marc de la programació del tradicional EstiuArt a la Torre, que coorganitzen l’Ajuntament de Piles i Edicions del Sud.