Som més

per Vicent Pons

Tribuna

Som més
Som més

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Sembla que el tràgic assassinat lgtbifòbic de Samuel ha servit de detonant perquè el gruix de la població heterosexual d’este País haja sigut conscient que existix una violència sistemàtica i estructural cap a les persones LGTBI+. Una violència que comença a les escoles, al pati, a les classes d’Educació Física. Una violència que creix durant tota l’adolescència amb agressions, insults i marginació; una violència molt més potent al món rural, no per ser més intensa, sinó perquè les víctimes d’estes violències disposen de menys xarxa i comunitat a què agafar-se als nostres pobles.

Les agressions estan augmentant o, almenys, els mitjans de comunicació estan ara parant-hi l’atenció que mereix este fet penós i que la majoria de persones del col·lectiu hem patit. Però les persones LGTBI+ hem caigut (bé, seria més just dir que ens han reballat) tantes i tantes vegades que som molt fortes, però necessitem tot el suport civil i institucional per a ser-ho encara més. Ara no és el moment de la por, és el moment de la unió. Toca que totes ens unim contra el feixisme i l’odi sense por i amb la cara ben alta; i quan dic totes també estàs tu, persona lectora d’este article: home, dona, persona no binària, homosexual, heterosexual... la lluita contra el feixisme i l’odi és cosa de totes i tots, perquè en som més. 

Som més les que volem construir un País Valencià lliure d’odi, on les persones puguen desenvolupar els seus projectes de vida se senten com se senten, estimen com estimen, seguisquen la normativitat o no. Som més les que considerem la diversitat i la tolerància valors indispensables per a construir una societat resilient i justa. Som més les persones que davant l’odi fem costat a les víctimes i actuem organitzadament per a arraconar la intolerància. 

En definitiva, al País Valencià no ha de vindre un grup de feixistes de la resta de l’Estat per a atemorir-nos perquè nosaltres en som moltes més, moltíssimes més i estem molt orgulloses del País que hem construït amb tant d’esforç des dels carrers, però també des de les institucions amb lleis que blinden els nostres drets i ens defensen dels delictes d’odi. No han de vindre feixistes de fora perquè al País Valencià duem tota la vida patint-los, combatent-los des de tots els àmbits amb tota la dignitat del valencianisme polític d’esquerres. 

Fem xarxa. Unim-nos. Orgulloses i sense por. Som més i sé que tu també estàs amb mi, amb nosaltres. Som més.