Aliança Verda es presenta al País Valencià amb l'objectiu d'influir en el Botànic

Julià Àlvaro, coordinador valencià de la formació, afirma que busquen la «superació del capitalisme depredador», per a la qual cosa «no pot haver-hi millor espai que Unides Podem»

per NLV / EP

Política

Juantxo López de Uralde i Julià Àlvaro
Juantxo López de Uralde i Julià Àlvaro

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La formació Aliança Verda, integrada en Unides Podem, s'ha presentat aquest dimarts a València, a la seu de la Societat Coral el Micalet, amb la presència del coordinador estatal, Juantxo López de Uralde, i del valencià Julià Àlvaro, que ha plantejat l'objectiu d'influir en el Botànic perquè les polítiques verdes «no només es diguen, sinó que es facen».

López de Uralde, exdirector de Greenpeace, fundador d'Equo i diputat al Congrés, ha explicat que el partit s'ha integrat en Unides Podem, ja que consideren que pot ser la «força majoritària» perquè l'esquerra «puga liderar el govern de l'Estat» després de les pròximes eleccions estatals, i a hores d'ara està treballant en la seua implantació a les autonomies. La intenció és que les iniciatives ecologistes i verdes formen «part troncal» dels canvis en la societat.

Al País Valencià serà Álvaro qui lidere la formació. Actualment, forma part del gabinet del vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, després d'haver sigut secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic fins a mitjans de la passada legislatura. Àlvaro ha remarcat que en aquesta nova etapa «estan molt ben acompanyats i molt a gust on som».

Respecte a l'ideari de la formació, han assenyalat que busquen la «superació del capitalisme depredador», per a la qual cosa «no pot haver-hi millor espai que Unides Podem», que «ha sigut durant aquests sis anys qui més ha intentat que el Botànic done suport a aquestes polítiques i qui les ha liderades en aquest sentit».

«No es pot ser ecologista i defensar l'ampliació del port, no es pot ser ecologista i destrossar el Parc Natural del Túria amb una carretera, no es pot ser ecologista i posar-se darrere del cartell d'aigua per a tots com feia el PP», ha asseverat. També ha apostat per la «defensa de l'interés general», que és «el patrimoni de tots».

Respecte a la formació, ha indicat que encara no té militants perquè no hi ha hagut cap acte organitzatiu institucional, però ha apuntat que hi ha al voltant de 70 persones inscrites com a simpatitzants.

Per la seua banda, la coordinadora de Podem, Pilar Lima, ha celebrat que l'aparició d'Aliança Verda «aportarà a l'espai d'Unides Podem més fortalesa perquè les polítiques verdes es complisquen en el Botànic» i ha coincidit amb Àlvaro que «ja fem tard».

Mentrestant, la coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha valorat l'organització d'altres forces dins d'Unides Podem i ha remarcat que les polítiques mediambientals són «totalment imprescindibles» i que «han d'impregnar tota la política».