S'obri judici oral contra Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres pel «cas dels sobres»

L’Executiva Nacional de Més–Compromís dona suport als investigats «davant de tots els informes de la fiscalia que demanaven l’arxivament del cas»

per NLV

Política

El secretari d'Ocupació, Enric Nomdedéu | EP
El secretari d'Ocupació, Enric Nomdedéu | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El jutjat d'instrucció número 2 de Castelló de la Plana ha obert judici oral contra el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu; l'exvicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, i l'exassessor de Compromís, Miquel Torres, en la causa oberta contra ells per suposadament haver utilitzat el servei postal municipal de l'ajuntament de la capital de la Plana per enviar paperetes electorals el 2014.

El novembre del 2019 la causa va ser sobreseguda després que la Fiscalia en demanara l'arxivament. El querellant -Partit Popular- va presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial en el qual sol·licitava la revocació de la interlocutòria que decretava el sobreseïment provisional de la causa i que s'acordara la continuació del procediment, en al·legar que el resultat de les proves permetia concloure la concurrència de tots els requisits exigits pel tipus penal objecte de querella -malversació de cabals públics-.

L'Audiència va estimar el recurs del querellant en considerar que, examinada tota la instrucció seguida i les al·legacions de les parts, assisteix la raó al recurrent, ja que del resultat de les diligències d'investigació practicades no és possible descartar la participació dels investigats en els fets il·lícits denunciats, ja que «existeixen suficients indicis racionals de criminalitat per a la seua imputació».

El jutjat considera que procedeix ara acordar l'obertura del judici oral en considerar l'argumentació continguda en la interlocutòria dictada per l'Audiència. També assegura que del resultat de les diligències practicades resultaria que no es desvirtuen els indicis de participació dels investigats en els delictes imputats en els termes argumentats per la intelocutòria de l'Audiència i per l'acusació.

L’Executiva Nacional de Més–Compromís dona suport als investigats

L'Executiva Nacional de Més-Compromís dona suport a Nomdedéu, Brancal i Torres i posa de relleu «l’honestedat i la vàlua personal i professional dels tres membres de Més–Compromís». Alhora, la permanent de l’Executiva Nacional, reunida aquest dilluns, ha mostrat «sorpresa per l’obertura del judici oral a pesar de tots els informes de la fiscalia que demanaven l’arxivament del cas», cosa que «fa pensar en altres intencions». 

Des de Més-Compromís han posat de relleu que «de fet, la jutgessa d'instrucció va arribar a arxivar-lo». L'Audiència, però, va ordenar que es «continuara investigant» i, «encara que no s'ha aportat més documentació, ha obert judici oral, fet que veiem il·lògic».

La secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó, ha remarcat que el codi ètic de Més-Compromís «és clar i ferm i per això, en aquest cas, les persones que aniran a judici mantindran les seues responsabilitats polítiques, ja que una denúncia sense proves del PP no pot atemptar contra l’honorabilitat d’aquestes persones en les quals, per altra banda, des de Més confiem plenament».