Els Bombers Forestals mantenen la vaga i critiquen que la proposta de Bravo és «bàsicament un concurs d'oposicions»

El portaveu, Miquel Ferriz, assevera que el pla suposaria que unes 300 persones «haurien de tornar a presentar-se a unes oposicions» que ja van superar «fa 10 o 15 anys»

per NLV

Societat

Segona jornada de vaga dels Bombers Forestals del País Valencià | Foto Bombers Forestals en frau de llei
Segona jornada de vaga dels Bombers Forestals del País Valencià | Foto Bombers Forestals en frau de llei

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El col·lectiu de bombers forestals en frau de llei de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) ha decidit mantindre la vaga que tenen convocada i han criticat que la proposta que ha presentat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, és «bàsicament un concurs d'oposicions».

El portaveu de la plataforma, Miquel Ferriz, ha assenyalat que després de la trobada continuen igual que abans. «Bravo diu que es basa en la legalitat, però no sabem en quina, perquè  l'Hospital de Torrevella subrogarà el personal com a personal a extingir i nosaltres, no», ha remarcat.

En aquest sentit, ha asseverat que aquest pla suposaria que unes 300 persones «haurien de tornar a presentar-se a unes oposicions» que ja van superar «fa 10 o 15 anys». No obstant això, sí que ha apuntat que la consellera s'ha compromés a valorar la casuística de cada persona.

Durant la trobada, que ha durat quasi dues hores, Bravo ha proposat «negociar i pactar amb totes les seccions sindicals un pla d'estabilització dins del marc normatiu establit per al Sector Públic valencià, per marcar un camí d'estabilitat en paral·lel al procés selectiu».

Segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, aquesta «és l'única via legal possible per consolidar els llocs de treball» d'unes 200 persones que es van subrogar en situació jurídicament interpretable a la Generalitat l'abril del 2019.

Bravo s'ha oferit a «estudiar totes les vies legals possibles i definir conjuntament un procés d'estabilització flexible, que tinga en compte l'experiència i les circumstàncies heretades», sempre d'acord amb la normativa del Sector Públic de la Generalitat i el que es disposa en el Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, acordat recentment entre el govern espanyol i les tres organitzacions sindicals majoritàries en l'administració pública: CCOO, UGT i CSIF.

«En aquest moment no existeix cap marc legal per consolidar directament llocs de treball», ha explicat, per la qual cosa «l'única opció per regularitzar la situació és una Oferta Pública d'Ocupació», ha assenyalat.

La consellera també ha assenyalat que la Generalitat «va subrogar tot el personal en les mateixes condicions laborals d'origen, inclosa la situació contractual» i que la SGISE «ha mantingut i ampliat» els drets dels treballadors, com ara l'adequació salarial del personal de les unitats terrestres, que en molts casos ha significat un augment salarial de més del 30%, aplicat amb caràcter retroactiu des de gener del 2018, o l'adequació salarial del personal de les unitats helitransportades des de gener del 2020.

Finalment, ha reafirmat la «voluntat de continuar treballant dins de les competències de la Generalitat per aconseguir una fórmula legal que garantisca l'estabilitat de l'ocupació per a tota la plantilla, com fa des que va subrogar el personal».