El Festival Cinema Ciutadà Compromés fa una crida a participar-hi a les sales de tot el País Valencià

ACICOM, l'entitat organitzadora, vol que aquesta 7a edició supere les 42 sales de projecció i les 62 entitats col·laboradores del 2019

per NLV

Cultura

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés fa una crida a participar-hi a les sales de tot el País Valencià
El Festival de Cinema Ciutadà Compromés fa una crida a participar-hi a les sales de tot el País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés (FCCC), que organitza l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), ha obert un període d'inscripció per a les sales socials d'arreu del País Valencià que vulguen ser seu col·laboradora de la 7a edició, que se celebrarà, com és habitual, des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a finals de novembre.

El FCCC té l'objectiu de sensibilitzar la població sobre certes qüestions d’ordre social i cultural mitjançant l'exhibició de nombrosos audiovisuals amb una mirada critica cap a les realitats del nostre entorn.

En total es lliuraran sis premis (ficció, documental, noves realitats socials, micromecenatge, audiovisual en valencià i premi especial del públic), d'acord amb les bases de participació. El termini d’inscripció acaba el 16 de setembre.

El festival més gran del País Valencià

ACICOM assenyala que el FCCC «pot ser que siga el més gran del País Valencià, ja que el 2019 va comptar amb 42 sales de projecció i 62 entitats col·laboradores de moltes localitats». No debades, «la seua raó de ser es fonamenta en el suport i compromís de la ciutadania i de tots els agents i actors de la societat».

En aquest sentit, «les entitats no lucratives són un eix fonamental de la programació» i ACICOM aposta «fermament per programar gran part del festival en diferents sales de gran importància social del nostre territori». «Enguany volem fer un pas més i avançar cap a un model més autogestionat de les sales cíviques que participen en el FCCC per aconseguir una implicació més gran i la creació de sinergies que multipliquen l’impacte sobre la societat», explica.

«Volem desenvolupar les aliances entre tota la ciutadania organitzada que dia rere dia treballa per fer de la nostra societat un lloc més just», apunta. «Pensem que ha arribat el moment d’aconseguir una major implicació i coordinació entre tots i totes» afegeix. «L’esperit del Festival és dur el cinema on està la ciutadania i no només esperar que la ciutadania acudisca al cinema; convertir les projeccions en una experiència col·lectiva: visionat en pantalla
gran, col·loquis i debats sobre les temàtiques dels audiovisuals, interacció directa amb els creadors i creadores, activitats complementàries, etc.»

ACICOM pretén «estretir la col·laboració entre les entitats de les sales i l’equip del FCCC2021, explicitant i formalitzant compromisos mutus que palesen una relació més concreta, sincera i compromesa» i, per fer-ho possible, ha preparat un conveni-acord en què s'especifiquen les responsabilitats de les parts amb la voluntat que el Festival «siga millor que en anteriors edicions».

Presentació del cartell de la 7a edició aquest dijous

El FCCC, en la línia mampresa fa temps, en la qual s'inclou el Concurs Joves Investigacions / Nova Comunicació, que afavoreix la visibilització i promoció de persones que estan iniciant la seua carrera professional, també ha convocat el concurs del cartell per seleccionar la imatge oficial del festival.  

L'acte de lliurament del premi al cartell guanyador del FCCC 2021, obra de Mara Saturio, tindrà lloc aquest dijous, a les 18 h, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.