La Generalitat i l'Ajuntament de València reben els defensors dels drets humans del Programa d'Acolliment

Oltra considera «intolerable» que les persones «siguen perseguides» per demanar justícia i Ribó reclama no persones valentes, sinó «ciutadans crítics»

per NLV

Societat, Política

La Generalitat i l'Ajuntament de València reben els defensors dels drets humans del Programa d'Acolliment
La Generalitat i l'Ajuntament de València reben els defensors dels drets humans del Programa d'Acolliment

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La Generalitat i l'Ajuntament de València han rebut aquest dimecres els defensors dels drets humans del Programa Valencià de Protecció i Acolliment en un acte organitzat pel consistori. Aquesta iniciativa, liderada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, compta amb la col·laboració d'aquesta administració local i de l'IVAJ.

La vicepresidenta del Consell i titular d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, han presidit l'acte i han sigut els encarregats de mostrar el suport institucional als cinc activistes internacionals -quatre colombians i un sahrauí- que la ciutat acull dins de l'esmentat programa.

Durant la recepció que s'ha oferit a Said Amidan, Thais Aloma Ruiz, Luis Díaz Caicedo, Laura Fonseca i Julián Gil Reyes, Oltra ha considerat «intolerable» que les persones «siguen perseguides» per demanar justícia, i Ribó ha reclamat no persones valentes, sinó «ciutadans crítics» en llibertat.

El batle ha assenyalat que l'Ajuntament i la Generalitat s'uneixen una altra vegada en el Programa Valencià de Protecció Internacional i Acolliment a Defensors i Defensores de Drets Humans «amb la ferma voluntat d'expressar que la vida importa; que els drets humans, ací i en qualsevol lloc, es defensen; que ningú pot emmordassar a ningú i que la solidaritat internacionalista ens fa més fortes».

Ribó ha asseverat que de vegades «pensem ingènuament» que coneixem la situació de països com Colòmbia i el Sàhara, però «no és així». A Colòmbia, «que suposem que és una democràcia avançada», hi ha «centenars de líders socials assassinats».Uns crims que en «la majoria de casos queden en la impunitat». També ha subratllat «l'assetjament al qual es troben sotmesos els activistes socials del Sàhara per part de l'estat marroquí».

«Mentre alguns semblen preocupats per un parell de països al món per pur càlcul polític partidista, a València diem clarament que, més enllà de fronteres i banderes, ens importen les persones», ha afirmat. «No es pot deixar en soledat els activistes pels drets humans», ha afegit, i ha censurat que se'ls vulga «aïllar, atemorir, amenaçar i, fins i tot, assassinar».

L'alcalde ha dit que «quan es vulneren els drets d'una persona o d'un col·lectiu, la humanitat en el seu conjunt es veu greument amenaçada, independentment del lloc on vivim».

Per la seua banda, Oltra ha manifestat el seu orgull per la valentia d'aquests defensors i defensores dels drets de les persones, que venen de «lluitar en llocs on es priva de llibertat els qui creuen en la democràcia» i els ha demanat que «siguen un exemple i una inspiració per a les generacions joves, presents i futures».

La vicepresidenta del Consell ha assegurat que «ningú vol abandonar sa casa si no està amenaçat» i ha exposat que els valencians pretenen que la seua terra siga «lloc d'acolliment». «Volem ser part del món, d'aquesta part que defensa els drets i les llibertats de totes les persones», ha insistit.