Més-Compromís exigeix la paralització de la ZAL del port de València

La formació defensa que aquest espai «esdevinga bàsicament un espai verd que cusa part de les cicatrius que durant anys l'àrea sud-est del Cap i casal ha patit i pateix encara»

per NLV

Territori, Política

Més-Compromís exigeix la paralització de la ZAL del port de València
Més-Compromís exigeix la paralització de la ZAL del port de València

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L'executiva comarcal de Més València-Compromís, davant la formalització de l'acta d'inici d'obres de condicionament per a la recepció municipal de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de València executada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, exigeix «la paralització immediata de les obres als terrenys de la Punta».

D'altra banda, demana l'elaboració d'un informe al Ministeri i a l'Autoritat Portuària, «amb una anàlisi estratègica de totes les possibles alternatives d'ubicació possibles de la ZAL del port de València, en què es tinguen en consideració totes les parcel·les de sòl en propietat del SEPES en l'àrea metropolitana de València i es desenvolupen diferents alternatives on es valore l'impacte ambiental, social i econòmic de cadascuna, així com el cost en infraestructures públiques de cada alternativa». A més,  vol que es convoque, per a aquest procés d'anàlisi estratègica, «totes les administracions públiques, en l'àmbit autonòmic i local, vinculades amb aquesta ubicació».

Més València–Compromís defensa que aquest espai «esdevinga bàsicament un espai verd que cusa part de les cicatrius que durant anys l'àrea sud-est del Cap i casal ha patit i pateix encara. Les parcel·les de la vella ZAL haurien de servir de corredor social-verd per unir la Punta, Natzaret i el vell llit del Túria amb Pinedo i el Parc Natural de l'Albufera, és a dir, per unir València amb el seu pulmó ecològic i amb un dels seus referents simbòlics», ha assenyalat.

«És una oportunitat única per a la nostra ciutat de retrobar-se amb part del seu passat i acarar un futur més verd i més humà, el d'una ciutat de i per a les persones», ha conclòs.