ERPV rebutja l'ampliació del port de València: «Va en contra de les polítiques ambientals europees»

L'eurodiputat Jordi Solé, el president d'ERPV, Josep Barberà, i la secretària general, Maria Pérez, s'han reunit amb la Comissió Ciutat-Port

per NLV

Territori, Política

ERPV rebutja l'ampliació del port de València: «Va en contra de les polítiques ambientals europees»
ERPV rebutja l'ampliació del port de València: «Va en contra de les polítiques ambientals europees»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L’eurodiputat d'Esquerra Republicana, Jordi Solé, acompanyat del president i la secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà i Maria Pérez, s’han reunit aquest dimecres amb membres de la Comissió Ciutat-Port, que reuneix les entitats que s’oposen a l’ampliació del port de València, a fi d'actualitzar la informació del projecte d’ampliació, així com les conseqüències que se’n poden derivar de dur-se a terme les obres.

Solé ha deixat clar el posicionament del grup parlamentari europeu pel que fa a les polítiques ambientals, en el sentit que «demanem que es plantegen altres paràmetres per mesurar el progrés dels pobles, més enllà del PIB» i s’ha compromés a portar endavant iniciatives que puguen revisar el projecte perquè s’adapte a la normativa europea.

A la reunió s’ha arribat a l’acord de revisar l’afectació del projecte als espais de la Xarxa Natura 2000, dins de la qual està l’Albufera, i veure com i en quins punts afecta el projecte d’ampliació del port. Per a Solé «cal redactar una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) que estudie tota l'ampliació del port en la seua globalitat i no només projecte a projecte».

Els republicans valencians han mostrat el seu rebuig a la proposta d’ampliació des de l’inici, motiu que els va dur a plantejar preguntes parlamentàries al govern espanyol i també a la Comissió Europea on, el passat mes de juny van preguntar per escrit a la Comissió si creu que cal fer una altra DIA i si opina que el projecte actual s’ajusta a la normativa europea vigent.

Un altre punt on han coincidit tant els membres de la Comissió Ciutat-Port com els dirigents republicans és que el projecte d’ampliació no suposarà cap benefici per a la ciutat de València. «Tot el contrari, suposarà l’augment en la degradació de la costa que pot comportar, entre altres, la pèrdua de biodiversitat en espècies marines, aus i vegetals», han assenyalat.

Josep Barberà ha assenyalat que la riquesa de l’ampliació «serà com la de la ZAL, que fa anys ens venien com imprescindible per al creixement econòmic del port i la ciutat i a hores d’ara continua buida, i ara sabem que es va tirar a la gent de la Punta de sa casa de forma irregular. Aquest projecte serà el mateix a llarg termini, enriquiment per a uns pocs i cap benefici per a la vida de la gent».