Salvador Vendrell publica «Torna amb mi», Premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil

La primera novel·la juvenil de l'autor ha estat editada per Perifèric

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Salvador Vendrell publica «Torna amb mi», Premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil
Salvador Vendrell publica «Torna amb mi», Premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil | Francesc Vera

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L’escriptor i columnista Salvador Vendrell publica Torna amb mi (Perifèric Edicions), la seua primera novel·la juvenil. Un llibre que relata unes històries d’amor i d’amistat entre uns joves durant la crisi sanitària provocada per la maleïda pandèmia de la COVID-19.

A l’hora de la mascletà, Beatriu i Cristina acudeixen a un bar del centre de la ciutat. No sospiten que, aquell any, no veuran una València en flames la nit de sant Josep. No podien saber que la famosa i desitjada festa se suspendria. Aquell dia, però, tothom caminava amb la mateixa sensació de seguretat de sempre. Ningú no sospitava que, pocs dies després, tot s’aturaria en una fotografia fixa de carrers buits que reflectirien un món desorientat que només voldria retornar als vells camins de l’anomenada normalitat.

Perifèric (2021)

Els drames que hi viuran per culpa de la pandèmia no podran aturar les seues vides, els seus conflictes sentimentals i amorosos:

«Les dues amigues arribaren on estava estacionada la moto. Beatriu es va traure la mascareta, es posà el casc i va pujar-hi. Tot seguit buscà la clau dins la butxaca dels pantalons i, abans de posar la Yamaha YZF-R125 en marxa, digué:

—O vens o t’hi quedes! Ja t’he dit que m’esperen i no m’agrada fer tard. No he quedat amb Pere. Ell ara deu estar a classe —digué, rient. Després, va fer l’ullet a la seua amiga i hi afegí—: No és cap secret, he quedat amb Miquel.»

Beatriu no sap els veritables sentiments de Cristina i aquesta no troba la manera d'expressar-los. I Beatriu no vol renunciar a Pere, però vol eixir amb Miquel. La història, les històries, es compliquen en un temps de pandèmia. En definitiva, una novel·la d'amor i, sobretot, d'amistats.