La II Fira del Fil d'Oliva comptarà amb més tallers i activitats diverses

L'Ajuntament i l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil organitzen aquest esdeveniment per a finals d’octubre

per NLV

Territori, Societat

La II Fira del fil, més gran que mai
La II Fira del fil, més gran que mai

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Aquesta segona edició de la Fira del Fil tindrà lloc l’última setmana d’octubre, amb una organització interdepartamental per tal d’oferir una fira completa i amb diverses activitats per a promoure i destacar aquesta especialitat artesanal que ha assolit tant de renom en el municipi d’Oliva.

El regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà, va organitzar una reunió amb Maria Tomás i Teresa Tomás, presidenta i membre de l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil d’Oliva; el regidor de Museus i Patrimoni Arquitectònic i Artístic, Julio Llorca; la regidora de Festes, Yolanda Navarro i el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat.

En la reunió, Josep Escrivà va presentar a la presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil, Maria Tomás, les col·laboracions de les altres regidories. Des de Museus i Patrimoni Arquitectònic i Artístic es vol portar a terme una exposició del fil en els edificis de l’Enginy i la Torre de la Comare; des de Festes es vol destacar les danses i la música tradicional, i la col·laboració amb la Federació de Falles, per tal de mostrar l’artesania dels seus vestits; i des de Turisme es vol promoure la fira amb rutes guiades, el trenet i la setmana gastronòmica.

L’activitat està prevista per a realitzar-la al Centre Polivalent, amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. «L’any passat, en la primera fira del fil, vam optar per un format segur que poguera desenvolupar-se en el context actual i va ser un èxit, ateses les circumstàncies.» Ha comentat Josep Escrivà.

«L’any passat vam idear el nou format de la Fira del Fil, per adaptar-lo a les mesures enfront de la covid-19 i enguany volem seguir ampliant aquest format, en el qual volem integrar la tradicional trobada de boixeteres, tallers formatius i diverses activitats dirigides a la participació de la ciutadania d’Oliva, i que començaran unes setmanes abans» ha comentat Maria Tomàs, presidenta de l’associació de boixeteres.

La II Fira del Fil integrarà trobada de boixeteres i més activitats que involucren a la ciutadania, si les condicions sanitàries ho permeten. «Volem incloure la trobada de boixeteres que es va aturar en la XVII edició per les condicions sanitàries, però també fer més activitats culturals, de promoció del patrimoni, i de la gastronomia del nostre municipi» ha afegeix el regidor de Participació. Ciutadana.

A més, Escrivà ha destacat la col·laboració de les altres regidories per tal d’enaltir la fira i ha afegit que, si les condicions acompanyen, l’any que ve es farà més internacional, ja que eixa era la idea inicial.