El País Valencià entra en la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la UE sobre la COVID-19

Ha superat els 500 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies i la UE recomana no viatjar-hi

per NLV

Societat

Mapa de contagis de COVID-19 del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties | Natàlia Segura | ACN
Mapa de contagis de COVID-19 del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties | Natàlia Segura | ACN

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El País Valencià ha entrat en la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la Unió Europea sobre la COVID-19, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglès) publicades aquest dijous.

El territori valencià ha superat els 500 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, i es tiny de vermell fosc al mapa de colors de la UE. Aquesta àrea de màxim risc implica que la UE recomana no viatjar-hi. També es troben en aquesta situació les Illes Balears.

Catalunya va entrar en aquesta zona la setmana passada i ara s'hi manté perquè, de fet, la situació ha empitjorat. En només una setmana, la incidència al territori català gairebé s'ha duplicat i ja supera els 1.300 casos per cada 100.000 habitants. 

Així, Catalunya és ara la segona regió de la UE amb la incidència setmanal més alta de COVID-19. Només està per davant Xipre amb 1.392 casos per cada 100.000

La situació també ha empitjorat a altres parts de França i Itàlia, que passen a la zona taronja amb una incidència superior als 50 casos per cada 100.000 habitants.