ERPV s'oposa a la MAT de les comarques del nord i qüestiona el projecte en el marc del Pacte Verd Europeu

La secretària general, Maria Pérez, afirma que defensaran «cada racó» d'aquestes terres perquè no patisquen «el pitjor del capitalisme més ferotge»

per NLV

Territori, Política

ERPV s'oposa a la MAT de les comarques del nord i en qüestiona el sentit en el marc del Pacte Verd Europeu
ERPV s'oposa a la MAT de les comarques del nord i en qüestiona el sentit en el marc del Pacte Verd Europeu

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L’eurodiputat d'ER, Jordi Solé; el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, i la secretària general,Maria Pérez, s’han reunit aquest dijous a Vilafamés amb membres de la Plataforma NO a la MAT per conéixer sobre el terreny l'impacte ambiental que tindrà la construcció d'aquesta línia de molt alta tensió projectada per Red Elèctrica Española. 

Solé ha explicat que el març passat ER va enviar una carta a la Comissaria d’Energía de la Unió Europea, Kadri Simson, en què «posava en dubte una decisió semblant en relació a una MAT a les comarques de Girona». També ha defensat «un sistema energètic descentralitzat, de proximitat i d'energies 100% renovables». Cal plantejar-se, ha assenyalat, «si infraestructures amb un alt impacte ambiental com la MAT estan justificades tenint en compte el Pacte Verd Europeu i els objectius 2030».

Per a la secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez, «sembla que les comarques interiors del nord del País Valencià puguen patir amb impunitat el pitjor del capitalisme més ferotge. Ens sentim en l’obligació de defensar cada racó de les comarques dels Ports i el Maestrat. Ens oposem a la MAT igual com ho hem fet amb altres projectes indecents que menyspreaven la riquesa forestal i humana d’aquests pobles».

En la reunió s’ha acordat vehicular iniciatives parlamentàries a l'Eurocambra per qüestionar la necessitat i la compatibilitat del projecte amb els objectius energètics europeus.