Veïns de Vilar de Canes protesten contra la instal·lació d'un parc eòlic

A finals del 2020, l'alcalde d'aquest poble del Maestrat, José María Domínguez, del PSPV, va signar un conveni amb la societat Iseran Business SLU

per NLV

Territori, Societat

Veïns de Vilar de Canes (el Maestrat) protesten contra la instal·lació d'un parc eòlic
Veïns de Vilar de Canes (el Maestrat) protesten contra la instal·lació d'un parc eòlic

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Ciutadania pels Drets Rurals ha fet saber al seu compte de Twitter que l'alcalde de Vilar de Canes (el Maestrat) no ha respost la carta que veïns del municipi li han adreçat per queixar-se de la manca d'informació sobre el projecte d'instal·lació d'un parc eòlic al paratge de la Selleta. És per això que aquest dijous un grup de joves ha protestat a les portes del consistori d'aquest poble de menys de 200 habitants. 

Els fets es remunten a finals del 2020, quan el batle, José María Domínguez, del PSPV, va signar un conveni amb la societat Iseran Business SLU mitjançant del qual s'acordava facilitar la posada en marxa d'un parc eòlic a canvi que l'empresa assumira el cost de la llum consumida pels comptadors de la localitat, a fi que els veïns no hagueren de pagar aquest servei.

Domínguez va assenyalar que era «una gran notícia», perquè suposava «un pas important en l'aposta per les energies renovables» i ajudaria «l'economia de les famílies». 

Tanmateix, apunta Ciutadania pels Drets Rurals, la despesa elèctrica dels pocs veïns del poble «són una despesa irrisòria per una empresa productora d’energia que s’aprofita del despoblament». Un fet que es produeix «una vegada més». Per aquest motiu, el col·lectiu denuncia el silenci, la falta de transparència i les estratègies «reprovables i poc democràtiques» de l'Ajuntament.

També pregunta al Consell, que aquest divendres celebra a Albocàsser el ple amb el qual s'inicia el Seminari de Govern-Estiu 2021, i després visitarà Benassal, si «ja ha contactat amb les entitats i plataformes del territori per mirar de saber de primera mà quines són les preocupacions del país».