La «Maerà» d'Antella 2021 s'ha presentat a Sumacàrcer aquest divendres [fotogaleria]

La festa, que rememora el transport de fusta pel Xúquer, se celebrarà els dies 31 de juliol i 1 d’agost

per NLV

Territori, Societat

Presentació de la «Maerà» d'Antella la l'Ajuntament de Sumacàrcer | Joanjo Puertos
Presentació de la «Maerà» d'Antella la l'Ajuntament de Sumacàrcer | Joanjo Puertos

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

L’Associació Cultural Maeros del Xúquer (ACMX), entitat organitzadora de la festa de la Maerà d’Antella (la Ribera Alta), ha presentat aquest divendres al pati de l’Ajuntament de Sumacàrcer totes les novetats relacionades amb la celebració d'enguany, que tindrà lloc els dies 31 de juliol i 1 d’agost. Hi han intervingut Leo Part, president de l'ACMX; Lupe Frigols (ganxera); Luca Part (jove ganxer de 13 anys); Txema Pelaez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta; David Pons, alcalde de Sumacàrcer, i Juan Antonio Tobar, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Antella. 

En aquesta 9a edició, els ganxers conduiran més de 20 tones de troncs pel riu Xúquer des del paratge de l’Esgoletja de Sumacàrcer fins a l’Assut d’Antella (el recorregut fluvial passa de 2 a 7km i la baixada de fusta passa a fer-se en dues jornades). A més, hi haurà actes culturals complementaris a la festa central.

L'ACMX també ha explicat una novetat important, ja que el secretari de la Convenció per a la salvaguarda del Patrimoni Cultural Intangible de la UNESCO, Tim Curtis, en una carta datada el 13 de juliol, ha comunicat la nominació del Timber rafting per a la llista representativa del Patrimoni de la Humanitat del 2022.

Després de la rosa de premsa, s'ha inaugurat l’exposició fotogràfica «Maeros del Xúquer, navegant cap a la UNESCO» a la sala d’exposicions, i s'ha projectat un vídeo de la candidatura de la qual formen part els governs de Polònia, Àustria, República Txeca, Alemanya, Letònia i Espanya.

Aquesta festa etnogràfica compta amb el suport dels Ajuntaments d'Antella i Sumacàrcer, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Séquia Reial del Xúquer, Escola Valenciana, la Muixeranga d'Alginet i Nosaltres La Veu, entre altres entitats i institucions.