ERPV veu «insultant» que el tèxtil valencià «no es considere sector estratègic per l'estat espanyol»

Josep Barberà ha dit a Ontinyent que «la reindustrialització del país ha de començar a les comarques tèxtils»

per NLV

Política

ERPV veu «insultant» que el tèxtil valencià «no es considere sector estratègic per l'estat espanyol»
ERPV veu «insultant» que el tèxtil valencià «no es considere sector estratègic per l'estat espanyol»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El diputat d'ER i president de la Comissió d’Indústria del Congrés, Joan Capdevila, i el president i la secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà i Maria Pérez, s’han reunit aquest divendres a Ontinyent (la Vall d'Albaida) amb el president de l'Associació d'Empresaris Tèxtils (ATEVAL), Pepe Serna, i membres de l'entitat per conéixer les reivindicacions del sector tèxtil valencià.

Els dirigents republicans «han valorat l’esforç que ha fet la indústria tèxtil per adaptar-se durant la crisi que ha provocat la pandèmia, en què ha destacat l’adaptació dels sistemes de producció de moltes empreses per poder abastir de material sanitari la població».

A l’eixida de la reunió, Joan Capdevila ha posat èmfasi en el fet que «estem davant d’un sector fonamental, que no ha deixat de patir crisis des de fa dècades», referint-se a la crisi de la dècada dels 80, amb la desindustrialització promoguda pel govern de González, la crisi de la guerra de preus de països tercers, o la crisi patida per la COVID, entre altres. El president de la Comissió d’Indústria ha declarat que «el sector del tèxtil valencià necessita mesures concretes i no només brindis al sol, declaracions de suport en forma de PNL que no porten enlloc».  

El president d'ERPV, Josep Barberà, ha anat més enllà i ha afirmat que «s’ha de fer vertadera cirurgia per impulsar un sector estratègic com és el tèxtil». «La reindustrialització del país ha de començar a les comarques tèxtils que fa dècades adapten les seues empreses per oferir els millors productes», ha afegit.  

«En Esquerra Republicana del País Valencià ho tenim clar, i el nostre grup parlamentari al Congrés també», ha reblat Barberà.