Mulet pregunta al govern espanyol per què internet no funciona bé a les comarques d'interior

El senador de Compromís veu estrany que això ocórrega mentre es desplega el 5G a les ciutats i a la costa

per NLV

Política

Mulet pregunta al govern espanyol per què internet no funciona bé a les comarques d'interior
Mulet pregunta al govern espanyol per què internet no funciona bé a les comarques d'interior

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, preguntarà al govern espanyol per quins motius funciona tan malament el servei d'internet a les comarques d'interior. «Ens estranya que quan el l'Estat fa gala d'impulsar el 5G com a panacea de tot desenvolupament imaginable en múltiples qüestions, arguments ja sostinguts amb el 3G i el 4G, els veïns situats en masies i nuclis urbans xicotets estiguen denunciant les constants dificultats d'emprendre i oferir serveis turístics, artesanals o industrials per la mala qualitat d'Internet», com ocorre aquests dies a Xert (el Maestrat).

El senador valencianista sol·licitarà conéixer quins controls s'estan duent a terme per evitar aquests fets, per la possible relació entre la implantació de la nova tecnologia i les denúncies veïnals, i per les actuacions iniciades o queixes rebudes als departaments de consum. «No és admissible que les operadores estiguen beneficiant-se d'ajudes i diners públics per estendre el seu negoci mentre la bretxa es fa més gran a les zones rurals d'interior en risc de despoblació. Les operadores han incomplit reiteradament la seua paraula d'acostar a nombrosos nuclis de l'Estat la fibra i la cobertura», ha assenyalat.

Mulet  ha reclamat al govern espanyol que reoriente les polítiques del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital per al desplegament del 5G amb 4.000 milions d'inversió per a les operadores perquè les noves tecnologies arriben al món rural. «Les operadores tenen un marc fet a la seua mesura, amb amplis terminis per a explotar les concessions, amb una legislació a mesura i un govern que atén aquestes grans empreses i no els interessos generals dels ciutadans», ha asseverat.

També ha recordat que la trista realitat són les reclamacions dels usuaris, els talls en el subministrament per tota la geografia, hores perdudes parlant amb màquines, servei i atenció al client pèssims, pujades de tarifes unilaterals i unes paraules molt diferents dels fets. Per això,  ha reclamat que aprenguen dels seus errors i invertisquen els diners a corregir els desequilibris que les operadores, i unes polítiques territorials en matèria de telecomunicacions, han provocat al nostre país. «No desplegaran el 5G al món rural, on alguns municipis en el millor dels casos segueixen amb 2G. Per què hauríem de creure'ls ara si mai fan el que diuen?», ha preguntat el senador valencià.