La Generalitat preveu assolir la immunitat de grup abans d'aplicar el passaport COVID en establiments

per EP / NLV

Societat, Política

Una dona mostra el certificat COVID Digital de la Unió Europea | Eduardo Parra | EP
Una dona mostra el certificat COVID Digital de la Unió Europea | Eduardo Parra | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha augurat que el País Valencià aconseguirà la immunitat de grup abans d'aplicar el passaport COVID en establiments com ara restaurants o locals d'oci nocturn, ja que considera que és una mesura que ha de ser homogènia per a tot l'Estat en canviar l'ús d'aquest certificat que serveix per viatjar per Europa.

També el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que engegar aquest passaport en altres espais «no és oportú» fins que no s'haja garantit la vacunació de totes les persones, per una qüestió d'«equitat i igualtat» i perquè pensa que cal analitzar-ho de manera serena, tranquil·la i «veient exactament totes les fortaleses i febleses».

Així ho han afirmat, a preguntes dels periodistes en sengles actes a València i Alacant, sobre la possibilitat d'aplicar el certificat al País Valencià igual que altres autonomies com Galícia o Canàries.

Barceló ha posat l'accent que aquesta mesura ha de tindre rang de llei per  garantir la seguretat jurídica i que ningú la puga impugnar, atés que «sempre tindrà una contestació» perquè obligaria a comptar amb la vacunació completa per a entrar en un local. «Però tots sabem que persones amb pauta han contret COVID; encara que no greu, poden contagiar», ha remarcat.

Tot i que ha assegurat que és una possibilitat que ni li agrada ni li deixa d'agradar, ha reconegut que «al final, és un certificat que el que fa és discriminar l'accés a persones no vacunades». A més, ha recordat que cal mantindre les mesures sanitàries perquè «la COVID no se n'ha anat». «Hem de continuar sent conscients i posar fi a això, i l'única manera és evitar la transmissió», ha insistit.

La consellera ha reiterat que és una mesura que «correspon al govern espanyol» i ha garantit que la Generalitat es mantindrà a l'espera per saber «a quines altres activitats afectaria o com podria ser utilitzat» amb «totes les garanties jurídiques».