Compromís demana la creació d'àrees de mar destinades a protegir la biodiversitat a la Mediterrània

Mulet pregunta al govern espanyol si contempla fer efectiva una protecció del 30% abans del 2030

per NLV

Política

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha preguntat per escrit al govern espanyol si té previst adoptar les propostes que l'ONG Fons Mundial per a la Natura (WWF per les seues sigles en anglés) ha formulat per carta a la ministra per a la Transició Ecològica a fi d'aconseguir «la protecció efectiva del 30 per cent de la Mediterrània per al 2030». En aquest sentit, demana «la creació d'una xarxa d'àrees de mar protegides on les espècies puguen trobar refugi i recuperar les seues poblacions».

Mulet hi exposa que «la  Mediterrània no només és el bressol d'antigues civilitzacions i un dels llocs més concorreguts del planeta, sinó també una de les àrees més importants per a la biodiversitat marina del món», ja que, «encara que representa menys de l'1% de la superfície dels oceans, alberga 1 de cada 10 espècies marines, de les quals el 28% són úniques». «Hi destaquen les poblacions residents de 8 espècies de cetacis, a més de poblacions de tortuga babaua i verda, foca monjo i més de 70 espècies de taurons i rajades», assenyala.

Tanmateix, continua Mulet, «també es tracta d'una de les mars més amenaçades i que pateixen les majors pressions per part de l'ésser humà», atés que «els 200 milions de turistes anuals que visiten la costa mediterrània generen grans pressions urbanístiques al litoral, contribueixen a l'increment de la contaminació i dels abocaments de plàstics a la mar i impedeixen que les tortugues marines puguen fer els seus nius en les seues àrees habituals».

A causa d'això, «la Mediterrània és la mar més contaminada del món i es considera la sisena zona de major acumulació de residus marins, ja que concentra el 7% dels microplàstics del planeta», conclou.