S'obrin les inscripcions de les jornades Miravisions de fotoperiodisme

Organitzada pel magazín «La Mira», i amb l'ACN com a mitjà oficial, se celebrarà a Juneda a finals de setembre

per NLV / ACN

Societat

S'obren les inscripcions de la jornada Miravisions de fotoperiodisme
S'obren les inscripcions de la jornada Miravisions de fotoperiodisme | Jordi Borràs / La Mira

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

S'ha obert el termini per a les inscripcions a la segona edició de les jornades Miravisions de fotoperiodisme. Els organitzadors han ampliat la iniciativa a tres dies, del 24 al 26 de setembre a Juneda (Garrigues), amb exposicions o taules rodones. El programa, organitzat pel magazín La Mira, i que compta amb l'ACN com a mitjà oficial, inclou la participació de fotoperiodistes i periodistes catalans de renom, com ara la fotògrafa Pilar Aymerich, una de les pioneres del fotoperiodisme a Catalunya. Hi haurà una exposició dedicada a la seua trajectòria, alhora que serà l'encarregada d'impartir la sessió inaugural. La periodista Mònica Terribas conduirà una conversa que vol servir, també, com a mostra d'homenatge a la seua feina i al seu arxiu.

Els responsables de la iniciativa subratllen que Pilar Aymerich acumula més de 50 anys de professió i ha estat guardonada amb diferents premis i reconeixements, entre altres, la Creu de Sant Jordi.

La fotoperiodista es va formar entre Barcelona, Londres i París i va començar la carrera en diverses publicacions com Triunfo, Destino, Cambio 16, El País i Fotogramas, entre altres. També destaca la seua col·laboració en llibres dedicats a dones catalanes com Mercè Rodoreda, Frederica Montseny, Montserrat Roig, Caterina Albert o Maria Aurèlia Capmany.

També com a novetat d'aquest any, la jornada acollirà l'entrega de la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. Durant l'acte, que tindrà lloc el dia 25 de setembre al vespre, el jurat donarà a conèixer els noms dels premiats en la categoria professional i d'estudiants.

Les obres guardonades es podran veure exposades des d'aquell mateix cap de setmana i durant tot el mes d'octubre al Complex Cultural de Juneda. Les inscripcions estan obertes fins al 10 de setembre a través del web de la jornada i les places són limitades.

Els organitzadors expliquen que Miravisions és una jornada professionalitzadora per «millorar la qualitat» del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer 'networking' i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món.