La Taula del Sénia proposa rutes cicloturístiques entre oliveres mil·lenàries del Maestrat

Un dels traçats, de més de 22 quilòmetres, recorre els termes de Càlig, Sant Jordi i Traiguera

per NLV

Territori

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l'inici d'aquesta ruta a Càlig al costat de l'alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell
La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l'inici d'aquesta ruta a Càlig al costat de l'alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell | DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

La Mancomunitat Taula del Sénia ha impulsat durant els últims mesos noves actuacions destinades a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries que comparteixen el País Valencià, Catalunya i Aragó. Unes iniciatives que compten amb el suport anual de la Diputació de Castelló mitjançant un conveni de col·laboració de més de 22.000 euros. 

Un d'aquests projectes ha consistit a engegar una ruta cicloturística entre els termes de Càlig, Sant Jordi i Traiguera, al Maestrat, de més de 22 quilòmetres. Un traçat «que ens permet la possibilitat de veure oliveres espectaculars i poder acostar-nos així a un patrimoni natural únic en el món».

Així ho ha subratllat aquesta setmana la diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha visitat l'inici d'aquesta ruta a Càlig al costat de l'alcaldessa del municipi, Ernestina Borrás, regidors i regidores del consistori local, així com el vicepresident tercer de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, i la gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, Teresa Adell, entre altres.

De Càlig, la comitiva s'ha traslladat a Freginals, un dels cinc pobles catalans on s'han fet àrees d'oliveres. La jornada incloïa una visita a Pena-roja de Tastavins amb la diputada de Terol Susana Traver, però s'ha hagut d'ajornar per a una pròxima trobada.

La Mancomunitat Taula del Sénia té com a objecte la defensa i la promoció dels interessos comuns dels municipis que la integren i l'organització i la prestació de totes aquelles activitats que tinga assumides. Per a això, es duen a terme activitats d'ajuda a la promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.