Banderes adaptades a les persones daltòniques a les platges de Benicarló

per NLV

Societat

Banderes adaptades a les persones daltòniques per a les platges de Benicarló
Banderes adaptades a les persones daltòniques per a les platges de Benicarló

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

Des d'avui, les platges de Benicarló són una mica més inclusives. Les banderes que onejaran a partir d'ara per a indicar l'estat de la mar s'han adaptat al codi de signes ColorADD, de manera que les persones daltòniques podran interpretar-ne el seu significat sense interferències.

Així ho ha anunciat la regidora de Turisme, Isabel Cardona, que ha dit que es tracta «d’una aposta més en favor de l’accessibilitat a les nostres platges». Cardona considera que «és important sensibilitzar-se amb les persones que pateixen aquesta patologia que els impedeix portar una vida normal» i ha agraït a l’empresa adjudicatària del servei de socorrisme, Provita, aquesta iniciativa «que han adoptat encara molt poques platges».

Per a entendre el codi de signes cal saber que la barra diagonal al costat d'un triangle que apunta cap a la dreta representa la bandera verda, la barra diagonal representa la bandera groga i el triangle que apunta cap a l'esquerra simbolitza la bandera roja.