Compromís insisteix en què Montero presente una «proposta completa de reforma» del finançament abans que finalitze l'any

per Europa Press

Política

Compromís insisteix en què Montero presente una "proposta completa de reforma" del finançament abans que s'acabe l'any
Compromís insisteix en què Montero presente una "proposta completa de reforma" del finançament abans que s'acabe l'any

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací.

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha insistit que el Govern espanyol i el Ministeri d'Hisenda «complisquen la resolució impulsada per Joan Baldoví en el Congrés, aprovada per una àmplia majoria, i presenten una proposta completa de reforma del sistema de finançament abans de finalitzar l'any i no sols d'algunes de les seues variables».

Així s'ha pronunciat Ferri en un comunicat després de conéixer l'anunci de Montero de presentar nous criteris per al finançament autonòmic el mes de novembre. El diputat ha afirmat que «el que esperem és que si no ho fan, hauran incomplit novament els seus compromisos no sols amb Compromís sinó amb tots els valencians i valencianes».

Ferri ha insistit que «ja és massa temps amb declaracions contradictòries i compromisos incomplits». «El que fa falta és que Sánchez pose damunt de la taula una proposta real del canvi del model de finançament», ja que d'això «depén garantir als valencians i valencianes una educació, una sanitat i uns serveis públics de qualitat i per a totes les persones, així com les polítiques que necessitem per a crear ocupació de qualitat i afrontar la transició ecològica de l'economia».

«És el moment dels fets i no de les paraules. Continuarem exigint i treballant per a aconseguir solucions als nostres problemes com l'infrafinançament, el deute històric o les inversions necessàries per a problemes com el nefast servei dels rodalia» ha afegit Ferri.